Afbeelding

Derby eindigt onbeslist

Sport en vrije tijd

DEN HAM / VROOMSHOOP - Auto’s geparkeerd tot aan de brug over de Linderbeek, dat hadden we al een poosje niet meer gehad op “De Rohorst. Ruim 600 toeschouwers zorgden voor een prima sfeer bij de derby tussen Den Ham en Vroomshoopse Boys. De wedstrijd zelf was niet hoogstaand, maar stond wel bol van de spanning.

Man van de wedstrijd deze middag was Tom Pierik van Vroomshoopse Boys die twee keer wist te scoren en nog een gele kaart meepakte. Zijn eerste doelpunt was vanuit Hammer perspectief gezien de mooiste. Een te harde terugspeelbal op doelman Sickman, die door een stuit op het natte kunstgras nog meer snelheid kreeg, vloog in de 6e minuut keurig in het netje. De toeschouwers keken al verbaasd want echt uitgespeelde kansen hadden ze nog niet gezien. Door vroeg druk zetten van Den Ham kwam zo mede de Hammer voorsprong al snel in de wedstrijd tot stand.

Daarna was het vooral een spel tussen de beide strafschopgebieden. Den Ham was optisch iets beter, veel scheelde het absoluut niet. Het meeste gevaar van Boys zijde kwam vanuit een vrije schop vanaf een meter of 25 van Paters die ruimschoots over de kruising ging. Enkele minuten later had Ramon de Jong middels en kopbal nog een mogelijkheid. Een fraaie counter in de 41e minuut van Den Ham via Daan Timmerman en Randall van Haarst, die zijn 100e wedstrijd voor Den Ham speelde, had meer verdiend. De 1-0 voorsprong werd bij rust dan ook gekoesterd door de Hammenaren.

Na de thee kwam de Boys sterker uit de kleedkamer. De ploeg wist elkaar goed te vinden. Met name de lichtvoetige Nelson Runhart was daarbij een plaag voor zijn directe tegenstander. Via Runhart en Pierik kwam in de 59e minuut de verdiende gelijkmaker op het scorebord via een frommelgoal waarbij doelman Ekkel uiteindelijk het nakijken had.

Het laatste half uur kon het eigenlijk alle kanten op. In de 79e minuut een situatie in het Hammer strafschopgebied waarbij Runhart naar de grond ging. Tot opluchting van Den Ham gebaarde de uitstekend leidende scheidsrechter de Graaf van doorspelen. De Boys drong daarna nog wel aan. Den Ham was aanvallend niet bij machte een vuist te maken. Na 90 minuten klonk het eindsignaal waarbij beide ploegen met een punt de kleedkamer konden opzoeken.

De Boys doen hierdoor nog volop mede voor een (vervangende) periodetitel, waarbij Den Ham met nog 4 wedstrijden te gaan 9 punten voorsprong heeft op de 10e plek van de ranglijst die eventueel nacompetitie om degradatie zou betekenen. Een prima uitgangspunt dus voor het slotakkoord van deze competitie.