Afbeelding

Levend Veenmuseum met twee primeurs!

Algemeen

WESTERHAAR - Donderdag 9 mei aanstaande organiseert Het Veenmuseum weer het Levend Veenmuseum. Dit populaire uitje tijdens Hemelvaartsdag heeft ook dit jaar weer veel te bieden voor jong en oud. Naast de vertrouwde rondrit met het veentreintje is op het buitenterrein muziek, zang en dans van diverse gezelschappen te bewonderen naast allerlei interessante beroepen, oude tractoren en ambachten. In de boerderij leert Thea Kroese de bezoekers weer van alles over ons dialect. Verderop bij de schaapskooi kunt u zien hoe het schapen scheren in zijn werk gaat.

Daarnaast zijn er twee primeurs dit jaar! Spelers van het Historisch Schouwspel uit Den Ham zullen tijdens voorstellingen bij een veenhut laten zien hoe in vroeger tijden over vrij verkeer van goederen werd gedacht. En bij het washok van de boerderij zullen leden van het Kloostermuseum Sibculo hun befaamde ‘Wasdag’ ten tonele brengen. Het Veenmuseum is bijzonder verheugd over deze samenwerking en hoopt hiermee een waardevolle uitbreiding aan het programma te hebben toegevoegd. Natuurlijk zullen het shantykoor uit Sibculo en de boerendansers uit Holten ook niet ontbreken, naast diverse accordeon en harmonica gezelschappen.

Bij dit alles wordt ook de inwendige mens uiteraard niet vergeten. Het fraaie buitenterras leent zich prima om even lekker ontspannen te genieten van een drankje. Er zijn diverse eetkraampjes, waaronder de befaamde kapucijners met spek en ui. Of eet u liever een pannenkoekje? Een hamburger wellicht? En geen gedoe met afrekenen: sinds vorig jaar werkt het Veenmuseum met munten.

“We zien u graag tijdens het Levend Veenmuseum, donderdag 9 mei aanstaande, vanaf 10.00 tot 16.00 uur, aan de Paterswal 11 tussen Westerhaar en Vriezenveen. Entree betalen hoeft niet, maar een vrije gift is altijd zeer welkom. Ook een vrijwilligersorganisatie als Het Veenmuseum maakt kosten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding