Afbeelding

VZ&PC Heren 2 kampioen

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Afgelopen zaterdag waren de tribunes van De Stamper wederom helemaal volgepakt met clubgenoten, vrienden en familie. VZ&PC Heren 2 moest aan de bak om het kampioenschap veilig te stellen. Tot voor kort keken ze nog aan tegen een comfortabele voorsprong van 9 punten, maar de mannen hielden het graag spannend tot de laatste wedstrijd van het seizoen. Het moet gezegd, het was goed voor de sfeer en het enthousiasme op de tribune.

Na het startschot bleven de mannen, in tegenstelling tot twee weken geleden, rustig en gecontroleerd. Henk-Jan Kenkhuis opende in de tweede minuut van de wedstrijd met een verwoestend schot de score, het doeldoek van Steenhandel Twenthe overleefde het maar net. Ook het tweede doelpunt kwam op zijn conto, daarna was het de beurt aan Wilbert Ruiter, weer Henk-Jan, Jonathan Eshuis, Ard Scherphof, Henk Wessels, Herco Eshuis, Casper Stoelhorst en Ruben Teunis om de score naar 18-9 te brengen.  Keeper Jan Eshuis speelde een goede en solide pot, net als routiniers Arjan Roelofsen en Rik Scherphof en vanuit de jeugd ingevlogen Joost Kenkhuis. 

Als vanzelfsprekend en traditiegetrouw kon coach Johan Kenkhuis, zijn outfit van Heren 2 hoofdsponsor Harmeling Interieurs, niet drooghouden. Hij werd met beleid het water in gegooid door zijn teamgenoten. Uiteraard tot het vermaak van het aanwezige publiek. Met de klanken van Queen’s ‘We Are The Champions’ werden de kampioenen na de wedstrijd verwelkomd in de horeca, waar later op de avond de voorzitter van de polocommissie, Niek Sportel, de mannen op een humoristische wijze toesprak en de kampioensbeker overhandigde. Heren 2 bekroonde, in de laatste speelronde van de competitie, een wederom mooi, sportief en gezellig seizoen voor VZ&PC.

Afbeelding