Afbeelding

Dames van de Kruidentuin Den Ham starten een ‘voedselbank’

Natuur en milieu

DEN HAM - Ook de dames van de Kruidentuin Den Ham streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. In 20 à 30 jaar tijd was er al een insectenafname van 70 procent. Dat werkt in de hele keten door, ook op bijvoorbeeld vogels. “Daarom hebben wij in samenwerking met ‘The Pollinators’ op 22 april een voedselbank geopend voor de bijen.”

Nu denk je bij voedsel al snel aan eten, maar in dit geval gaat het om zaadjes waarmee je een bloembed kunt inzaaien specifiek voor bestuivers. Met die bloemen hebben de bestuivers dan een soort voedselbank! Bij de Kruidentuin hebben wij nu ook zo’n bloembed ingezaaid. ‘Voer de Bij Bij’ is de jaarlijkse voorjaarscampagne van ‘The Pollinators’, gericht op het creëren van voedselbronnen voor bijen en andere bestuivende insecten.

Vanaf nu is onze mooie Kruidentuin, achter het Middendorpshuis in Den Ham , iedere woensdag vanaf 18.30 uur geopend. In de maanden mei, juni, juli en augustus zijn er vrijwilligers aanwezig voor het onderhoud van de tuin en om u een rondleiding te geven. Op alle andere dagen kan dit op afspraak. Informatie: Ria Flierman 0546 – 672 971. Mailadres: harimabra@gmail.com.

De tuin is ook vrij te bezoeken en toegankelijk via de steeg De Werf. Ook voor het seizoen 2024 staan er weer leuke activiteiten op de kalender, hou de agenda in de gaten!