Afbeelding

Kapper Schipper - Barbershop Schipper 100 jaar

Zakelijk

VRIEZENVEEN - Sinds 1923, dus precies een eeuw geleden kon u in Vriezenveen terecht bij een kapper genaamd Schipper. Deze aan het Westeinde 386 gesitueerde kapperszaak kent een rijke geschiedenis. In de begin jaren hete het een Permanenthuis, voor zowel dames en heren. Deze werd destijds gerund door 4 personeelsleden waaronder de moeder van Jan Schipper de huidige eigenaar. Op zaterdag ondersteunde zij haar man de toenmalige kapper Hendrik Johan Schipper bij de wekelijkse scheerbeurten.

De eerste zaak werd op 10 november 1923 geopend door Johan Schipper, de opa van de huidige eigenaar. In 1949 werd de zaak overgenomen door Hendrik Johan Schipper, de vader van Jan Schipper, die op zijn beurt de kapperszaak overnam in november 1991. Vader Hendrik Johan veranderde de naam in Kapper Schipper, waarmee het een Heren salon werd.

Onlangs in januari 2023 is de zaak heropend na voor de tweede keer inpandig verhuisd te zijn naar de locatie waar het allemaal in 1923 begon. Nu draagt het de naam: Barbershop Schipper est 1923. Het team van Barbershop Schipper bestaat uit 5 personeelsleden, die met hun deskundigheid en ruime ervaring puur vakmanschap uitoefenen. Barbershop Schipper is uitgegroeid tot een begrip in Twenterand!

Waar nu het pand de Barbershop te vinden is, heeft in het verleden een sportzaak en later een dameskleding zaak gevestigd gezeten, allemaal onder de naam Schipper.

Van een dames- en heren kapper, gelegen aan een 6 kilometer lange Dorpstraat geplaveid met basaltblokken, tot een Barbershop aan hetzelfde maar nu drukke Westeinde. De honderd jaar oude kapperszaak in Vriezenveen heeft een rijke historie. Deze mijlpaal willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bij elk bezoek vanaf 10 november ligt er bij Barbershop Schipper aan het Westeinde 386 in Vriezenveen een attentie voor u klaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding