Eduard en Belinda Kerkdijk kijken uit naar de opening van de Stoet’n Kroam.
Eduard en Belinda Kerkdijk kijken uit naar de opening van de Stoet’n Kroam.

De Stoet’n Kroam, voor een broodje en een praatje

Zakelijk

VRIEZENVEEN - Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Eduard en Belinda Kerkdijk de knoopt doorhakten en Ed’s kaashuis openden. Daarmee werd de grote droom van met name Eduard werkelijkheid, een eigen kaaswinkel. In de jaren dat hij als vrachtwagenchauffeur voornamelijk kaas vervoerde, ontstond het idee om zelf kaas te gaan verkopen en een winkel te openen.

Door Petra Sibma

In september 2014 was het zover. Ed’s kaashuis opende de deuren aan het Oosteinde in Vriezenveen. In december 2019 verhuisde de winkel naar het Westeinde 34, midden in het centrum van Vriezenveen. En nu, na bijna een decennium, gaan ze opnieuw een uitdaging aan.

Broodjeszaak

Op een steenworp afstand van Ed’s kaashuis zijn Eduard en Belinda de afgelopen periode hard aan het werk geweest om de voormalige Wereldwinkel aan het Westeinde 8 te transformeren in de Stoet’n Kroam. “Maar we hebben het natuurlijk niet alleen gedaan”, zo benadrukken ze allebei. “Ook onze kinderen Naomi en Collin hebben flink de handen uit de mouwen gestoken”. Alle voorbereidingen zijn inmiddels zo goed als afgerond en binnenkort hopen ze de eerste gasten in hun nieuwe broodjeszaak te kunnen begroeten. Eduard blijft het vertrouwde gezicht van Ed’s kaashuis. Belinda gaat de scepter zwaaien in de Stoet’n Kroam en heeft daarvoor haar baan in de zorg opgezegd zodat ze alle tijd heeft voor de nieuwe uitdaging van hun gezin. “Maar ik hoef het niet alleen te doen hoor. Onze zoon Collin gaat in de weekenden meewerken.”, aldus Belinda “Eigenlijk was het ook Collin’s idee om een broodjeszaak te beginnen en wij zagen er wel brood in”, zo vult Eduard haar lachend aan. 

Vooral gezellig 

En nu is het bijna zover. Binnenkort, naar verwachting half februari, vindt de opening plaats. “Als het aan mij had gelegen dan waren we al eerder aan de slag gegaan”, vertelt Eduard. “Maar Belinda is van ons tweeën degene die op de rem heeft getrapt en nog even wilde wachten tot alles echt helemaal klaar is.” Op de vraag wat de gasten van de Stoet’n Kroam kunnen verwachten antwoordt Belinda dat ze vooral hoopt dat het een gezellige plek wordt. “Een leuke plek waar je terecht kunt voor een kop koffie en een lekker belegd broodje, maar ook voor wat gezelligheid en een praatje”. 

Alles vers

De zitjes in de zaak, en in de zomer buiten op het terras, nodigen dan ook uit om even gezellig binnen te lopen. “Van een broodje kaas tot een luxebroodje zalm, carpaccio of tonijn salade, we maken alles ter plekke vers klaar”, zo legt Eduard uit. Ze kunnen niet wachten tot binnenkort de deur aan het Westeinde 8 open kan. Via social media wordt de datum van de officiële opening bekend gemaakt. 

Via de webshop: stoetnkroam.broodbesteld.nl kunnen ook broodjes of een complete lunch voor bedrijven besteld worden. “In Vriezenveen en omgeving kan de bestelling desgewenst aan huis of bedrijf bezorgd worden”, zo besluiten Belinda en Eduard hun enthousiaste verhaal.