Links wethouder Aimée van der Ham en rechts Margreet Souverijn.
Links wethouder Aimée van der Ham en rechts Margreet Souverijn.

Bij Souverijn breidt uit met koffieschenkerij

Zakelijk

VRIEZENVEEN - Het begon met een winkel met artikelen voor thuisbakken aan het Westeinde in Vriezenveen, inmiddels is de zaak uitgebreid met een koffieschenkerij. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek feliciteerden eigenaresse Margreet Souverijn met deze uitbreiding van haar winkel. “Fantastisch dat we mooi een plekje in het centrum hebben voor koffie met iets lekkers erbij. Een aanwinst voor Vriezenveen”, aldus de wethouder.

Margreet vertelt over het ontstaan van haar winkel. “Vijf jaar geleden begon mijn man Erik voor zichzelf, maar hij groeide al snel uit onze schuur. Dit pand kwam te koop en we besloten hier te gaan wonen.” Wat het stel met de aanwezige winkelfunctie wilde doen, daar waren ze nog niet over uit. Totdat Margreet met het idee van een bakwinkel kwam, een winkel voor de zogenoemde thuisbakker. Een spannend besluit vertelt de onderneemster. “Ik ben helemaal niet zo’n lefgozer, maar besloot het toch te doen.”

Koffie met bijzondere lekkernij
Vorig jaar mei opende Margreet Souverijn haar winkel “Bij Souverijn”. Drie dagen in de week is de winkel geopend, waar liefhebbers de meest uiteenlopende bakspullen, ingrediënten, maar ook cadeautjes kunnen kopen. En daarnaast kunnen taarten bij de winkel worden besteld. Toch kreeg de onderneemster regelmatig de vraag waar in Vriezenveen men koffie kan drinken met bijzondere lekkernijen erbij. Die gedachte bleef in haar hoofd zitten en al snel was het idee van een koffieschenkerij geboren, iets wat ze nu met veel plezier erbij doet.

Positief

Margreet Souverijn is overigens laaiend enthousiast over het bezoek van wethouder Aimée van der Ham en het optreden van de gemeente Twenterand. Ze zegt: “Echt fantastisch! Heel attent dat de wethouder gelijk in de eerste week langskwam met een mooie bos bloemen. Ik ben sowieso erg positief gestemd over de gemeente Twenterand. Ook de bestrating van het terras was binnen een week gemaakt door de gemeente, zodat mensen zowel binnen als buiten hun kopje koffie kunnen nuttigen. En dat er behoefte is aan een koffieschenkerij blijkt nu al, want men weet ons prima te vinden. Het gaat heel goed!”

Kennismaken

Wethouder Aimée van der Ham maakt graag kennis met nieuwe ondernemers in de gemeente Twenterand. Ben jij ook net gestart in de gemeente Twenterand? Stuur dan een mail naar j.tuinbeek@twenterand.nl.