Erik ter Harmsel voor het pand aan de Nijverheidsstraat 22 met aan de gevel de bekende tapkraan die een begrip is in Rijssen.
Erik ter Harmsel voor het pand aan de Nijverheidsstraat 22 met aan de gevel de bekende tapkraan die een begrip is in Rijssen. Foto: Jan Joost

Kom langs: er kan veel meer dan je denkt

Zakelijk

Door sterk stijgende energieprijzen in de afgelopen tijd gingen mensen massaal aan de besparende maatregelen: zonnepanelen, waterpompen en isolatie. De opdrachten stroomden binnen en stelden ondernemer Erik ter Harmsel van Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek voor geheel nieuwe uitdagingen.

“We konden op zeker moment zo maar 40 warmtepompen plaatsen, maar wat doe je als je te weinig personeel hebt en er op korte termijn niet meer dan 10 kunt plaatsen. Zo loop je keihard tegen je grenzen aan, want krijg in deze tijd maar eens nieuwe vakmensen erbij.” Nu de zomer eraan komt, hoopt hij dat mensen hun verduurzamingsplannen niet zullen uitstellen. “Dan houden we wat spreiding in ons werk en hoeven we niemand teleur te stellen.”

Bestaande huizen

Ter Harmsel deed mee aan het Groen Doen Event in de Rijssense binnenstad. “We konden daar vragen beantwoorden en adviezen geven aan het publiek. Voor dit moment is dat: ga vooral door met verduurzamen, want dan heb je er volgend jaar al profijt van. Denk goed na en doe geen dingen die buiten je bereik liggen. Maar laat je ook niet ontmoedigen, want er kan echt veel meer dan je denkt! Ook als je een wat ouder huis hebt.”

Persoonlijk

Ter Harmsel zegt van oudsher van de persoonlijke benadering te zijn. “Dat deden onze ouders al toen ze nog met de zaak in de Boomkamp zaten. We zijn altijd erg laagdrempelig geweest en dat zijn we nog altijd, ook al zijn uitgegroeid tot een onderneming met 61 personeelsleden, ook voor grote nieuwbouwprojecten. Toch weet de consument ons goed te vinden op het industrieterrein voor een badkamer, sanitair of onderdelen.”

Verrassend

Ter Harmsel hecht veel waarde het persoonlijke gesprek met de klant. “Wij denken met hen mee. Hoe wil je aan energiebesparing doen? Moet je van het gas af of kan het op een andere manier. Hoeveel geld heb je te besteden? We geven ook altijd eerlijk advies; bij ons weet je waar je aan toe bent. Al pratend krijg je goed zicht op de situatie van de klant en daar zoeken we de juiste oplossing bij. Vaak blijken er verrassende mogelijkheden te zijn die helemaal bij jouw situatie passen.”

Service

Nazorg is voor Ter Harmsel uiterst belangrijk. “Daarom werken we alleen met merken die we vertrouwen. Onze service is echt goed, maar dat kun je alleen waar maken als je werkt met materiaal dat je door en door kent. Onze servicemonteurs moeten een probleem snel kunnen oplossen. Daarom moet je ook de juiste onderdelen binnen handbereik hebben. Vaak denken mensen dat je bergen geld verdient aan de service. Maar service is er om onze klanten te helpen. Onze grote verdiensten halen we uit andere zaken. Maar als die klant eenmaal weet dat je er ook voor hem bent bij een lastige storing, dan komt hij ook bij jou terug voor een nieuwe badkamer of warmtepomp en die leveren we hem graag.”

Ontwikkelingen

De ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied zijn in volle gang, volgens Erik ter Harmsel. “Je hebt echt geen grote installaties meer nodig die ruimte vreten. De FlexTherm Eco is een hele slimme warmtebatterij die overal gemakkelijk te plaatsen is. De energie komt van zonnepanelen en met de batterij kun je op een zeer duurzame manier volop water verwarmen. Dat is nog maar één voorbeeld. Maar je hebt ook het PVT-paneel, dat is een paneel dat ook gebruikt kan worden in plaats van een buitenunit van een warmtepomp, die het maximale rendement uit je dak haalt en geen geluid maakt. Gewoon komen: we laten het zien en leggen het uit. Je zult zien: er is meer mogelijk dan je denkt.”

Erik ter Harmsel bij de innovatieve duurzaamheidsinstallaties die hij met zijn team aan de man brengt.