Afbeelding

September Hielpijnmaand

Zakelijk

Misschien herkent u het wel. Lekker op vakantie geweest, 2 weken lang lekker op de camping in een zonnig land in de korte broek met teenslippers rondgelopen. Aan het einde vd vakantie voelde u uw hak wel een beetje maar eenmaal weer het stevige schoeisel op uw werk aan en u verwacht dat het dan wel weer over gaat. Eén week, twee weken, drie weken later is uw hielpijn alleen maar toegenomen. Dan Google er maar eens bij pakken en u vind al gauw uw Google diagnose. Een Hielspoor denkt u. Dus probeert u maar eens bij één van de reclame pop-ups een hielcupje te bestellen of u heeft een andere grootmoeders middeltje. Bij een aantal van u zal het nog helpen ook en de klacht is (voorlopig) verholpen. 

Is dit niet het geval dan zult u toch verder gaan zoeken en voilà, u komt onder andere bij de fysiotherapeut of de Registerpodoloog terecht. En al gauw blijkt 85% van de gevallen geen ware hielspoor te hebben maar meestal een peesplaat ontsteking van de voet, getriggerd door de platte teenslippers die zomers ineens het hoofdschoeisel van uw voeten was geworden. Misschien wel vooral tijdens die wandeling waar u verdwaald was of een route die 3 uur duurde in plaats van de beloofde anderhalf. Maar wees gerust, de specialisten helpen u er wel weer van af, hoewel dat volledige genezing nog wel 6 weken of langer kan duren. Tevens is er kans op het terugkeren, juist op het moment dat men denkt dat men genezen is. Er zijn een aantal behandelingen mogelijk waarbij bv taping verlichting kan bieden of steunzolen met demping op de juiste plek (en tevens ondersteuning voor de rest van de voeten). 

Voor deze laatste optie kan men onder andere bij de auteur van dit stukje terecht, Lennert Elferink, Registerpodoloog en Podoposturaaltherapeut bij Elferink Schoenen en Podologie in Tubbergen en Vriezenveen. “Belt u a.u.b. wel even met 0546-631229 voor een afspraak, dan hebben we uitgebreid tijd voor u” zo klinkt het tot besluit.

Afbeelding