Afbeelding

Kunstwerk van de maand van Kunstkring Westerhaar

Uitgaan en cultuur

WESTERHAAR - Dit kunstwerk is van Rashel Alberts. Rashel is geboren in Almelo en heeft haar jeugd doorgebracht in Bruinehaar en Langeveen. Hier ging ze ook naar de basisschool de Mariaschool. Na de basisschool heeft ze vroegtijdig de HAVO verlaten om vervolgens naar de vakschool CIBAP te gaan waar ze zich stortte op de richting restauratie en decoratie. Op het CIBAP kwam ze in aanraking met de verschillende technieken van de schilderkunst. Het smaakte naar meer en dus stapte ze na deze opleiding over op ArtEZ, waar ze in 2020 afstudeerde als illustrator.

Na enige omzwervingen in Almelo en Enschede werd het toch weer wonen midden in de natuur in Westerhaar. Mede door corona, wie heeft er niet last van gehad, was het vinden van werk niet zo gemakkelijk, maar Rashel pakt alles aan waar ze ook plezier aan heeft. Zo was ze een poos huisschilder en heeft ze via een uitzendbureau in een fabriek gewerkt, in de thuiszorg en deed ze vrijwilligerswerk door onder andere taallessen te geven via de bibliotheek. 

Nu werkt ze als gastouder aan huis. Al met al een druk baasje, die vervolgens ook nog tijd en plezier beleefd aan het maken van kunst. Via de website van de kunstkring Westerhaar gaf ze zich op en daar heeft ze na vier maanden absoluut geen spijt van: “De kunstkring is aan de ene kant een soort stok achter de deur om wekelijks kunst te maken, zeker door de wekelijkse opdrachten. En aan de andere kant brengt de kunstkring ook veel inzichten. Hoe meer ik doe hoe meer inspiratie ik krijg.”

Bij de kunstkring leer je vooral op een positieve manier te kijken naar werk van jezelf en van anderen. Op dit moment is er tot eind april een expositie van Rashel in de bibliotheek in Vriezenveen. Hier hangen veel van haar schilderwerken. Rashel werkt ook vaak digitaal met kunst. Een vorm waar op de kunstkring binnenkort ook aandacht aan zal worden gegeven. Het tweedelige kunstwerk van Rashel is voor wie die dat wil een maand lang gratis aan de muur in je eigen huis te hangen. Meld je hiervoor op onze website: www.kunstkringwesterhaar.nl.