Afbeelding
Fotograaf: Juliantien Fotografie

Voorjaarsconcert Soli Deo Gloria 2024

Uitgaan en cultuur

WESTERHAAR - Op zaterdagavond 23 maart gaf Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Westerhaar-Vriezenveensewijk haar jaarlijkse voorjaarsconcert. De fanfare opende het concert met het “St. Thomas Choral”. Gecomponeerd door hun voormalige dirigent Frank Uldriks. Hij heeft vorig jaar besloten wegens gezondheidsredenen om te stoppen als dirigent van de fanfare van SDG. Hij word tijdelijk opgevolgd door Berjan Morsink.

Na de mars “Arnhem” was het de beurt aan de Slagwerkgroep onder leiding van Yannick Bergevoet. Ook voor hem is dit zijn aller eerste voorjaarsconcert bij SDG, nadat hij het stokje overnam van Roy Hendrix. De Slagwerkgroep speelde voor de pauze de stukken “three movements for percussion ensemble” en “serengeti”. En de fanfare bracht voor de pauze nog “Band of Brothers en Atropos” ten gehore.

Na de pauze opdende de Slagwerkgroep met “3/2 clave beat” en het Japanse “kumi daiko” waarna de fanfare de stukken “joy peace and happines” en “vivo per lei” speelde voor het talrijke publiek. Traditioneel werd aan het eind van het concert “lichte muziek” gespeeld. Zo speelde de Slagwerkgroep een medley van “Sting and the Police” waarna een spectaculaire samenwerking volgde tussen de slagwerkgroep en de fanfare. Zij combineerden nummers van Toto in een prachtige medley. Als afsluiting bracht de fanfare nog “leningrad” van Billy Joel en de muzikale klapper van de avond “Deep Purple Medley” ten gehore.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding