Afbeelding

Josee Koning en Jim de Groot eren liedteksten van Lennaert Nijgh

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - Op vrijdagavond 8 maart brengt Het Punt de langverwachte voorstelling ‘Het Feest der Herkenning’ naar het theater. Tijdens dit concert eren artiesten Josee Koning en Jim de Groot (zoon van Boudewijn de Groot) de beroemde liedteksten van de Nederlandse tekstdichter Lennaert Nijgh. 

Lennaert Nijgh, de meester van poëzie in muziek, vertolkte legendarische nummers zoals ‘Malle Babbe’, ‘Het Land van Maas en Waal’ en ‘Avond’. Zijn rijke oeuvre blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie en herkenning voor velen.

Josee Koning en Jim de Groot, bekend van eerdere succesvolle voorstellingen over het werk en leven van Nijgh, waaronder ‘Tip van de Sluier’ (2018) en ‘Testament’ (2020-’21), bundelen dit theaterseizoen opnieuw hun krachten om het drieluik te voltooien. In een intieme setting brengen zij de grootste hits van Nijgh tot leven, gegoten in een nieuw en verrassend jasje.

“We eren de nalatenschap van Lennaert Nijgh met deze bijzondere voorstelling,” aldus Leoni Schuurhuis, theaterprogrammeur van Het Punt. “We zijn dan ook enorm trots om deze voorstelling naar Vroomshoop hebben weten te halen. Het wordt een avond vol emotie, nostalgie en vooral veel muzikaal genot. We kijken ernaar uit om samen met het publiek deze bijzondere avond te beleven en dit fantastische gezelschap te ontvangen in ons mooie theater.”

Kaarten voor de theatervoorstelling zijn nu verkrijgbaar via: www.welkombijhetpunt.nl.