Afbeelding

Rijssens Mannenkoor in ‘n Oalen Griezen

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op zaterdag 9 maart as. een concert in de Dorpskerk, Dorpsstraat 39 te Hellendoorn. Aan dit concert werken verder mee fluitiste Noortje van Middelkoop en op vleugel Jan Lenselink. Het Rijssens Mannenkoor trad 6 jaar geleden ook op in de Dorpskerk.

Het Rijssens Mannenkoor is een veel gevraagd koor en is één van de grootste koren van Oost-Nederland. Uit de wijde omgeving komen de leden om wekelijks te oefenen in het Parkgebouw en het eigen verenigingsgebouw aan de Argonstraat.

Afgelopen jaar heeft het koor opgetreden in Rijssen maar ook in Hengelo, Deventer, den Ham, Enter, Amersfoort, Markelo en in Sankt Gallen en Degersheim Zwitserland. Er staan dit jaar nog diverse concerten op het programma onder andere in Dordrecht, Dalfsen, Markelo, Apeldoorn en Rijssen. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 10 concerten per jaar. Het Rijssens Mannenkoor heeft een breed repertoire van liedjes uit musicals, klassieke en geestelijke muziek maar ook evergreens uit de popmuziek. Dat geeft een herkenbaar eigen geluid en maakt dat het koor zich bij optredens mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Noortje van Middelkoop is een begenadigde panfluitiste en wordt veel gevraagd voor begeleiding bij verschillend koren. Jan Lenselink is al meerdere jaren de vaste begeleider van het Rijssens Mannenkoor op de vleugel. Met zijn virtuoze improvaties en betrokkenheid weet hij de toeschouwers elke keer weer te boeien. 

Het concert begint om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €15,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Hofman, Dorpsstraat 22 te Hellendoorn; Primera Nijverdal, Willem Alexanderstraat 9 Nijverdal en Boekhandel Reterink, Stationsstraat 3a te Wierden of via de website wwww.rijssensmannenkoor.nl.