Dennis en Freddy.
Dennis en Freddy.

De eerste twee finalisten van Maestro Vroomshoop!

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - Afgelopen vrijdagavond 3 november was het, na maanden van voorbereidingen en promotie, zover. De aftrap van Maestro Vroomshoop 2023 in het MCC ‘Harmonie’. De eerste vier Maestro’s gingen de strijd aan voor een plek in de finale van vrijdag 24 november aanstaande. Arie Bos, Thea Kroese, Freddy Makkinga en Dennis Jongeneel mochten het spits afbijten in de eerste halve finale van deze muzikale competitie waarbij het gaat om diegene die de beste Maestro skills heeft aangeleerd en ontwikkeld en als dirigent in staat is een orkest op de juiste wijze aan te sturen en te leiden.

De afgelopen maanden zijn de muziekstukken bepaald samen met de Maestro’s, hebben ze trainingen gehad van professionele dirigenten en hebben ze de mogelijkheid gehad om op de woensdag en/of vrijdagavond hun stukken te komen oefenen bij het orkest en de malletband. In een voor de gelegenheid ingericht MCC ‘Harmonie’ mochten Thea, Arie, Dennis en Freddy hun kunsten tonen aan het aanwezige publiek. Met een volle zaal, professioneel licht & geluid, een Delta TV voor opnames, Mellanie Poorter als presentatrice en een vakkundige 4-tallige jury was alles tot in de puntjes af.

Ondanks de zenuwen bij de Maestro’s waren de juryleden, alsmede het publiek enorm onder de indruk van de manier waarop ze de beide orkesten leiden. Alle 4 moesten ze één orkeststuk dirigeren en één malletband nummer zo dusdanig leiden dat het op de juiste manier ten gehore werd gebracht aan het aanwezige publiek en jury. En nee, dat is niet zomaar even met een stokje zwaaien, daar komt zeker meer bij kijken. Ook de muzikanten van de vereniging werden in een poll uitgenodigd om te stemmen en hun cijfers te bepalen. Deze cijfers, samen met het gemiddelde cijfer die de Maestro ontving van de vakjury, bepaalden de uitslag van de avond.

Alle vier hebben ze fantastisch gepresteerd, heel veel plezier gehad tijdens de voorbereidingen en de halve finale. Maar de uiteindelijke twee finalisten zijn Dennis Jongeneel en Freddy Makkinga. De beide heren gaan 24 november strijden om de ‘gouden baton’ tijdens de finale in het theater van Het Punt. Tegen wie? Dat weten we nog niet. De volgende twee finalisten worden bepaald tijdens de tweede halve finale op vrijdagavond 10 november in het MCC ‘Harmonie’. Dick Kremer, Annelies Hankamp, Bernard van Dijk en Tonny Kleinjan zullen dan hun dirigent capaciteiten in de praktijk gaan brengen. Wederom beloofd het een hele succesvolle avond te worden met een net zo gezellige sfeer als afgelopen vrijdag.