Dick Kremer.
Dick Kremer.

Maestro Vroomshoop gaat beginnen

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - Vrijdag 3 november is het eindelijk zover. Maestro Vroomshoop gaat van start met de eerste editie en tevens de eerste halve finale. Al enige tijd een levend onderwerp in ons Vroomshoop en bij menigeen het gesprek van de dag naarmate we dichterbij de aftrap komen.

De afgelopen tijd zijn we volop meegenomen in de voorbereidingen middels de social media kanalen van de vereniging, hebben we mee kunnen kijken naar hoe de maestro’s het vak aangeleerd hebben gekregen door de professionals en hoe ze wekelijks hun maestro skills hebben kunnen oefenen bij de beide muziekafdelingen (orkest en malletband). Op onder andere de Facebook pagina van Delta FM en de Harmonie werden de promo filmpjes getoond van de Maestro’s met daarin hun presentatie, motivatie en verwachtingen.

De voorbereidingen zijn groots, professioneel en veelbelovend. Alle avonden zijn volledig uitverkocht en de Harmonie is overtuigd van een nu al geslaagd evenement. Het heeft veel los gemaakt in Vroomshoop waarmee de vereniging zich op de kaart heeft gezet.

Zoals eerder aangegeven, aankomende vrijdagavond, 3 november, de eerste halve finale. Dennis Jongeneel, Arie Bos, Thea Kroese en Freddy Makkinga zullen het spits afbijten. Vrijdagavond 10 november volgen Bernard van Dijk, Dick Kremer, Tony Kleinjan en Annelies Hankamp.

De vier finalisten gaan op vrijdagavond 24 november de strijd aan tijdens de finale in Het Punt in Vroomshoop. Over professioneel gesproken, de mensen kunnen thuis live meekijken op Delta TV en hebben zelfs de mogelijkheid om mee te stemmen op hun favoriete maestro via Social Media. Met gastoptredens van het popkoor Sing-It, de feestband Mama-Jo en het doedelzak korps Highland Valley Pipes and Drums zal het een veelbelovende en grootse finale worden.

Zowel bij de halve finales in het MCC ‘Harmonie’ als de finale in Het Punt gaan de deuren open om 19.30 uur en is de aanvang om 20.00 uur.

Dick Kremer.