Vieze Jack.
Vieze Jack.

Vieze Jack verovert Vroomshoop tijdens feestweek

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - Vieze Jack stal afgelopen zaterdagavond de show tijdens de feestweek in Vroomshoop. Waar de feesttent een half uur voor zijn optreden mede door de warmte nog nagenoeg leeg was, was dat bij aanvang van zijn optreden totaal anders. Een bomvolle feesttent om het optreden van de markante artiest te aanschouwen. En Vieze Jack stelde het aanwezige publiek tijdens zijn optreden niet teleur. Hij kreeg, samen met zijn danseressen, de meer dan duizend bezoekers moeiteloos in beweging en de meezingers waren tot in de verre omtrek van Vroomshoop te horen. Het optreden van Vieze Jack bleek een schot in de roos en is zeker voor herhaling vatbaar!

Volop feest

De jaarlijkse feestweek in Vroomshoop was trouwens sowieso een groot succes, dat laat de organisatie vol trots weten. Twee weekenden lang werd er volop feest gevierd in en rondom de grote feesttent, met ook nog eens een doordeweeks programma. Er waren muziekoptredens van onder meer Wolter Kroes, Charly Lownoise en dus Vieze Jack. De volgende feestweek in 2024 krijgt een speciaal tintje vanwege het 165-jarig bestaan van Vroomshoop.

Goed gevoel

“Wij kijken met een ontzettend goed gevoel terug op de afgelopen anderhalve week”, zeggen Jan Brunink en Jan Veltink namens de organisatie van de feestweek. “Alles is vlekkeloos verlopen en wij hadden het enorm getroffen met het weer. In totaal hebben we meer dan 10.000 bezoekers mogen verwelkomen, dat is echt een ongekend aantal voor een dorp als Vroomshoop. Dat zegt veel over hoe de feestweek leeft in het dorp, maar ook daarbuiten.” De feestweek werd op zaterdag 2 september afgetrapt met een uitverkochte Hollandse Avond, gevolgd door een zeer drukbezocht Beer & Grill Festival met meer dan 2.000 bezoekers. Afgelopen week was er een kermis, die ook voor het eerst op de zondag te bezoeken was. Op die extra dag was er voor de kinderen ook een meet & greet met Chase en Marshall van Paw Patrol. Verder was er op de woensdagavond een ladiesnight met ruim duizend bezoekers, een gezellige seniorenmiddag op de donderdag met livemuziek van het vrijetijdskoor De Bargzangers uit Lemele en die donderdag werd afgesloten met een familiebingo. Het slotstuk van de feestweek waren twee muziekavonden met op de vrijdagavond DJ Charly Lownoise en op de zaterdag dus Vieze Jack, Dikdakkers en Perfect.

Vroomshoop 165 jaar

Eens in de vijf jaar pakt de feestweek extra uit, in de zogeheten jubileumjaren. Dat zal ook in 2024 het geval zijn, want Vroomshoop viert dan het 165-jarig bestaan. “In een jubileumjaar doen we er altijd nog een schepje bovenop. We zijn ons nu al aan het oriënteren welke artiesten interessant kunnen zijn, want we willen groots uitpakken. Ook het programma zal links en rechts uitgebreid worden, onder meer met de welbekende straatversiering”, aldus Brunink en Veltink.

Aanmelden straatversiering

De inschrijving voor de straatversiering is sinds deze week geopend. Elke straat kan zich hiervoor opgeven, inclusief het doorgeven van het thema van hun straatversiering. In eerste instantie staat de inschrijving open tot het einde van dit jaar. In de laatste week van december wordt het besluit genomen of het definitief doorgaat, want er moet wel voldoende interesse zijn. Aanmelden kan via: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding