Afbeelding

Folk & Bock en Boktochtwederom in Hoge Hexel

Uitgaan en cultuur

HOGE HEXEL – Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt het bokbierfestival Folk & Bock georganiseerd bij De Boshoeve in Hoge Hexel. Op zondag 24 september start het event om 13.00 uur. Het is een smeltkroes voor liefhebbers van goede en gezellige folk- en rockmuziek, heerlijke bokbieren en bijzondere wijnen. Het festival is in de bosrijke omgeving aan de Oude Zwolseweg tussen Wierden en Hoge Hexel. Het terrein wordt aangekleed met sfeervolle verlichting, stretchtenten voor de beschutting, een hoofdpodium, veel barretjes en foodtrucks. Ook voor de kids is er van alles te doen: oud-Hollandse spelen, knutselen en tot outdoor adventure games. De toegang is gratis.

De organisatie biedt in ieder geval zeven verschillende soorten bokbieren van de tap en in de fles. Voor de liefhebbers is er een bokbierkaart te koop bij de kassa. Met deze kaart kunnen alle bokbieren geproefd worden. Ook zijn verschillende goede wijnen in glas te verkrijgen. Er is een ruime keuze aan foodtrucks, waar onder meer poffertjes, heerlijke stamppotten, vlees van de grill of vis van de kamado-bbq gegeten kan worden.

Qua muziek is er veel te beleven: onverwoestbare klassiekers van Creedence Clearwater Revival worden vertolkt door de beste CCR-tribute band The Fortunate Sons. Rock ’n Roll komt van Stones Sessions. Deze band laat zich inspireren door albums als Let it Bleed en Sticky Fingers, waarbij op gepaste wijze eer wordt gedaan aan het decennium van seks, drugs & rock ’n roll. Dan is er ook pop en rock in een bruisende cocktail met dampende bluegrass, Ierse pub folk en hits op z’n Hillbillies van The Royal Hillbilly Club. Tot slot is ook de inmiddels bekende lokale band The Beggars’ Clan present. Deze band timmert al jaren serieus aan de weg met Ierse traditionele folkmuziek die de bandleden op geheel eigen wijze ten gehore brengen. Het optreden bij Folk & Bock is het afscheidsoptreden van bandleider Anko Lammers (ook wel Slugger O’ Toole) en daarom pakt de band extra groots uit.

Boktocht

Voorafgaand aan het event is er voor de sportieve liefhebbers een prachtige boktocht opgezet door Wielerclub Twenterand voor mbt- en gravelbikes. Mooi Dat ’t Zo Kan (MKZD) – de organisatie achter Folk & Bock – verzorgt de pauzeplek geheel in stijl. Het startpunt van de vijftig kilometer mbt of de tachtig kilometer gravel is ook bij De Boshoeve. Starten (en/of inschrijven) kan tussen 11.30 uur en 12.30 uur. Na afloop van de boktocht door het mooie Twentse en Sallandse land staat er een een bokbiertje klaar voor de deelnemers.

Meer over info, check dan www.mdzk.nl en inschrijven voor de Boktocht kan via www.fietssport.nl