Afbeelding

Jaarlijks Sagenfestival

Uitgaan en cultuur

WESTERHAAR - In samenwerking met het Veenmuseum aan de Paterswal in Westerhaar organiseert Theater Turf op zaterdag 16 september weer het jaarlijkse Sagenfestival. Van 19.00 uur tot 21.00 uur worden op het hele terrein mooie vertellingen gedaan. Ook kan de bezoeker een niet al te nauwkeurig kijkje in de toekomst voorgeschoteld krijgen door twee ‘glazenbolkijkers’. Maar dat dit een kwestie van lachen wordt is duidelijk. De muzikale noot deze avond op het terras komt van accordeoniste Gerry Zengerink. Zij zorgt voor gezellige muziek die tot ver op het terrein te horen is. Ook dit jaar is er voor de liefhebber weer een lekkere heksensoep. De soep wordt verkocht in de boerderij door twee aardige heksen. Dat is alleen al een bezoekje waard. Het is een kleine greep uit deze gezellige avond voor jong en oud.

Theater Turf start het culturele seizoen altijd traditiegetrouw haar activiteiten met dit jaarlijkse sagenevenement aan het eind van de zomer. Daarbij geholpen door de vrijwilligers van het Veenmuseum. Ook nu is er weer een aantal gezellige verhalenvertellers. Vertelster Zuleika (Helene Huizenga) komt deze keer met Minke en Margot. Zuleika is vaker te gast bij Theater Turf tijdens het Sagenfestival en zij staat garant voor mooie verhalen, evenals haar beide collega’s. Bij Anita Stegeman kun je daarna op een andere plek even uitrusten en luisteren. Natuurlijk ontbreken dit jaar de Witte Wieven niet. In deze tijd van het jaar kun je ze bijna niet missen… Zij zorgen voor mooie en soms komische beelden en momenten in het donker wordende Veenmuseum. Een rustpunt onderweg is de boerderij. Hier wordt de warme bak Heksensoep geschonken. 

Het grote terras van het Veenmuseum wordt weer ingericht om even uit te rusten en met elkaar te kletsen. Met een kop koffie, thee of limonade en krentewegge. Ook kan de expositieruimte in het gebouw bezichtigd worden. Deze interessante tentoonstelling vertelt het verhaal achter het Veenmuseum, hoe het kwam dat iedereen zo woonde en nog veel meer, in woord en beeld.

De vrijwilligers van het Veenmuseum zorgen de hele avond dat het treintje zijn rondgangen maakt over het terrein om bezoekers te vervoeren. Het is wel raadzaam stevig schoeisel aan te trekken, in verband met de hier en daar ruwe bosgrond. Het Sagenfestival wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis. Wel wordt het erg gewaardeerd om een vrije gift te doneren.