Afbeelding

Martin Luther Kingdienst in Vroomshoop

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - De Martin Luther Kingdienst komt naar Vroomshoop! Deze speciale kerkdienst rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse baptistendominee toert door Nederland en doet op zondag 12 februari het Kerkelijk Centrum Irene aan. 

“We zijn blij dat ‘The March of Martin’ ook naar Vroomshoop komt” vertelt Channah Sanderman namens de Protestantse Gemeente. “Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen.” Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. “Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en we bekijken samen delen van enkele speeches van Martin op de beamer en staan stil bij hoogtepunten en dieptepunten uit zijn leven” vult Arjen van der Berg aan. 

Arjen is zanger in het koor en staat verstelt van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu dertien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. We spreken mensen die soms een lange autorit er op hebben zitten om bij deze dienst aanwezig te kunnen zijn. Heel bijzonder.” 

Channah zegt: “Ook al is het dan dit jaar 55 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen.” Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King, aanvang op zondag 12 februari om 19.00 uur in Kerkelijk Centrum Irene aan de Julianastraat 27 in Vroomshoop. Channah en Arjen sluiten af met: “Er is plaats genoeg voor iedereen, iedereen is welkom, net als in de geest van Martin Luther King.” Meer informatie: www.themarchofmartin.nl.

Afbeelding