Afbeelding

Prins Eric en adjudant René, nieuwe hoogheden CV de Turftrappers

Uitgaan en cultuur

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Een jaar lang moesten ze onder de radar blijven, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. In een overvolle residentie werd de Turfkist geopend en konden prins Patrick en adjudant Jeroen hun opvolgers bekendmaken. Als twintigste prins en adjudant zullen Eric Mensen en René Haarhuis dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers, samen met hun hofdames Anja en Christel.

Cryptische omschrijving 

Sinds november 2021 kon een poging gedaan worden hun namen te raden, aan de hand van vier cryptische omschrijvingen: aans as aans, mear zeker net zo good, in de loop d’r tied bint ze op meka an greuit, gen merk is hun onbekèènd en vergeet niet… zaterdag is midden in het weekend. Na het openen van de stembussen bleek dat slechts één persoon uit deze omschrijvingen Eric en René kon ontcijferen. Aanzienlijk meer mensen dachten aan prinses Anja en adjudante Christel, wat zeker ‘aans as aans’ zou zijn geweest.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze actief betrokken zijn bij het verenigingsleven in Langeveen en Bruinehaar. Voetbal en tennis worden gepromoot, de Turvenloop is volgens hen klaar voor landelijke bekendheid èn ze zijn van plan een fietsroute langs alle residenties in de gemeente Tubbergen uit te zetten. Ook de horeca gaat de nieuwe hoogheden aan het hart. Al jaren drinken ze op zaterdag een biertje en wijntje met elkaar. Voor hen is zaterdag midden in het weekend. Uit de lijfspreuk van prins Eric en adjudant René blijkt bovendien dat je met hen alle kanten op kunt: as ’t nig geet zoas ’t möt, dan möt mear zoas ’t geet.

Nieuw Rv11-lid

Naast de nieuwe hoogheden stond er afgelopen zaterdag ook een nieuw lid van de Raad van Elf op het podium bij Café Nobbenhuis, Thijs Niemeijer. Hij neemt de plaats in van Kevin Withag, die de overstap maakte naar Carnavalsvereniging de Spekscheeters in Vasse.