Afbeelding
Fotograaf: Foto: Wim van ‘t Einde

DETO pakt punt tegen koploper Excelsior’31

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Sportpark “Het Midden” in Vriezenveen was afgelopen zaterdag het mogelijke decor van de aanstaande kampioen van de vierde divisie D. Maar dan moest Excelsior wel winnen bij DETO. Vanwege de Nationale Dodenherdenking was het aanvangstijdstip van de wedstrijd een uur vervroegd zodat de Rijssenaren bij winst nog even een feestje konden vieren. Een groot aantal toeschouwers, waarvan de meeste uit Rijssen, waren getuige van een mooie wedstrijd die pas in de tweede helft ontbrandde en waarbij het resultaat in Vriezenveen en op de andere velden ervoor zorgde dat Excelsior nog minimaal een week moet wachten voordat het kan gaan feestvieren.

De wedstrijd begon met twee voorzichtige ploegen die de eerste twintig minuten weinig tot geen kansen creëerden. Excelsior sloeg daarna uit het niets toe waarbij na een snelle uitbraak Rick Hemmink de bal langs Roberto Stopel kon schuiven: 0-1. Op het half uur hadden de gasten de wedstrijd zomaar kunnen beslissen, echter DETO doelman Stopel bracht redding met gevaar voor eigen leven en moest vervolgens geblesseerd het veld verlaten en zich laten vervangen door Tim Sickman. In de eerste helft gebeurde verder niet veel meer zodat er met de 0-1 stand werd gepauzeerd.

Na rust was de eerste speldenprik voor de gasten maar Tim Sickman kon de inzet pareren. Tien minuten later was er een enorme kans voor DETO toen regisseur Karlo Borghuis een diepe bal afleverde op Ferdi ter Avest, die deze vervolgens teruglegde op de inkomende Thom ten Hove. Ten Hove leverde, ondanks dat hij vol werd geraakt door een verdediger, een schot af waarbij zijn inzet op miraculeuze wijze via de voet van Excelsior doelman Reimink naast het doel vloog. Ten Hove moest zich vervolgens ook geblesseerd laten vervangen door Ümran Zambak. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch en wel door de uitblinker aan DETO kant: Karlo Borghuis. Deze zette hoog druk en kon vervolgens alleen door richting het Rijssense doel waarbij hij de bal keurig over de uitkomende Reimink lepelde: 1-1. Hiermee was de kampioenskandidaat van slag met nog een half uur op de klok. En het werd nog erger voor de gasten toen Ferdi ter Avest een kwartier later werd diep gestuurd en droog binnenschoot: 2-1. Dat de gasten uiteindelijk nog met een punt vertrokken had men te danken aan de scheidsrechter die een bal tegen de arm van Borghuis beoordeelde als strafschop. Coplan Soumaoro pakte het cadeautje uiteraard gretig uit: 2-2. In de extra tijd waren beide ploegen nog gevaarlijk. Aan DETO kan moest Tim Sickman een aantal keren handelend optreden en DETO spits Bas Postma was het dichtst bij de winnende treffer toen hij zijn keiharde geplaatste schot via doelman Reimink en de paal weer het veld in zag caramboleren. Echter er kwam ondanks de vele extra minuten geen wijziging meer in de stand en moest Excelsior hopen dat Scherpenzeel punten zou morsen in Raalte. Dat deden de Scherpenzelers niet en zo werd het kampioensfeestje van Excelsior nog minimaal een week uitgesteld.

DETO pakte door dit resultaat een knap puntje en zal in de komende drie wedstrijden er nog minimaal één winnend moeten afsluiten wil het definitief in de vierde divisie blijven. Als men deze wedstrijden speelt met de instelling die tegen Excelsior aan de dag werd gelegd, kan DETO deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien. De ploeg gaat komende zaterdag op bezoek in de regio bij districtsbekerfinalist Quick’20. Aftrap in Oldenzaal om 15.00 uur.