Afbeelding
Foto: Wim van ‘t Einde

Nog vier finales voor DETO na zeperd in Barneveld

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Voor DETO stond er afgelopen zaterdag veel op het spel. De ploeg is nog steeds niet veilig en heeft minimaal nog twee winstpartijen nodig om zeker te zijn van handhaving in de vierde divisie. Waar DETO zichzelf een grote dienst had kunnen bewijzen door deze min of meer sleutelwedstrijd tegen SDV Barneveld te winnen en de gastheren tot op een punt te naderen, daar liet de ploeg de uitgelezen mogelijkheid hiertoe liggen en liet deze middag geen moment de veerkracht van de afgelopen weken zien. Integendeel. De ploeg maakte met name in de tweede helft een uitgebluste indruk.

DETO trainer Mark Looms had zijn elftal deze middag wederom op een aantal plaatsen gewijzigd wat niet door alle DETO supporters goed werd begrepen. Echter de ploeg begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en schiep zich in de eerste helft ook een aantal prima mogelijkheden. De rood-zwarten vergaten alleen om door te bijten en met een voorsprong de rust in te gaan. In het tweede bedrijf hadden de gastheren de formatie enigszins gewijzigd en had DETO moeite om daar een goed antwoord op te vinden. Na tien minuten spelen kwamen de Barnevelders op voorsprong toen de DETO defensie zich eenvoudig in de luren liet leggen en Lammert Roosien van dichtbij de 1-0 op het bord kon zetten. DETO was het daarna kwijt en mocht doelman Roberto Stopel dankbaar zijn dat het nog even bij 1-0 bleef. Met nog een kwartiertje op de klok werd SDVB in het zadel geholpen toen Zambak op het middenveld knullig balverlies leed, Koelman de bal niet lekker raakte en invaller Coen Temminck de bal daarna simpel langs de op het verkeerde been staande Stopel kon schuiven: 2-0. DETO probeerde nog met een overmacht aan aanvallers alles of niets te spelen in de slotfase, maar speelde veel te voorspelbaar en zonder passie en geloof in een goede afloop. 

DETO zal nu de laatste vier wedstrijden vol aan de bak moeten om niet in de verkeerde nacompetitie te belanden. Daarvoor moet het team wel minimaal de helft van die wedstrijden omzetten in driepunters waarbij het alles nu nog in eigen hand heeft. De eerste finale die eraan komt is direct een hele pittige. Excelsior’31 komt op zaterdag 4 mei naar Vriezenveen en kan bij winst de kampioensvlag van de 4e divisie hijsen. Hoewel 4 mei geen passende dag is om feest te vieren en het altijd leuker is om in eigen huis kampioen te worden, zullen de Rijssenaren er ongetwijfeld alles aan doen om de hoofdprijs alvast binnen te halen in Vriezenveen en zal het een drukte van belang worden op Sportpark “Het Midden”. Aftrap 14.45 uur.