Afbeelding
Fotograaf: Wim van ‘t Einde

DETO toont veerkracht tegen Scherpenzeel

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Nadat DETO zich tegen Rohda Raalte een week geleden tot vier keer toe terugvocht na een achterstand en zo een verdiend punt pakte, toonde de ploeg ook veerkracht tegen Scherpenzeel, de ambitieuze promovendus uit de gelijknamige plaats en stond er na 90 minuten wederom een gelijke stand op het bord.

DETO-trainer Mark Looms moest achterin improviseren want zowel Tim Bongers als Mert Baglar waren voor één duel geschorst na hun gele kaart in Raalte. Dit betekende dat Mats Knol als rechtsachter mocht starten deze middag en Hoeseb Yakob keerde na wekenlang blessureleed weer terug als stofzuiger op het middenveld. Scherpenzeel, club met veel bekende namen in de selectie, doet het als promovendus dit seizoen meer dan uitstekend en is als enige nog over als concurrent van koploper Excelsior’31 in de strijd om de titel. De elf uit Gelderland lieten er deze middag geen gras over groeien en sloegen al na 8 minuten toe via een uitbraak over links waarna Pernelly Biya door Lars ten Teije vrij voor het DETO doel werd gezet: 0-1. Ook in de fase daarna was Scherpenzeel een aantal keren gevaarlijk maar wist men de voorsprong niet uit te breiden, mede door goed keeperswerk van Roberto Stopel. DETO kwam na ruim twintig minuten uit het niets terug in de wedstrijd toen Ferdi ter Avest het maar eens van afstand probeerde en zijn bal hoog in het doel zag binnenslaan: 1-1. Na wat kansen over en weer werd er in de eerste helft niet meer gescoord door beide ploegen.

Hoewel DETO beter uit de kleedkamer kwam dan Scherpenzeel, waren het de gasten die na 10 minuten in de tweede helft toesloegen via Olivier Pilon die in de korte hoek raak schoot na knullig verdedigen: 1-2. Hierdoor moest DETO wederom in de achtervolging met als gevolg dat Scherpenzeel een aantal keren dichtbij het beslissende doelpunt was door de groter wordende ruimtes. Echter het vizier stond niet scherp bij de blauw-witten of doelman Roberto Stopel stond een doelpunt in de weg. De 1-3 leek er uiteindelijk toch te komen, maar Pilon werd door de arbitrage afgevlagd wegens buitenspel. Vervolgens was het DETO dat via invaller spits Bas Postma toesloeg, die na een hoekschop een doorkopbal van Koelman in de extra tijd in de verre hoek wist te werken: 2-2. DETO leek daarna alsnog het deksel op de neus te krijgen toen diep in de extra tijd Stijn Wilgenburg met een kopbal na een hoekschop vol de lat raakte en DETO goed wegkwam en zo op basis van strijd en doorzettingsvermogen een belangrijk punt pakte tegen Scherpenzeel. Een winstpunt waar het lange tijd niet naar uitzag want DETO creëerde deze middag weinig kansen waar de tegenstander dit wel deed maar er te weinig wist te verzilveren.

DETO speelt komende zaterdag tegen SDV Barneveld. Aftrap in Barneveld om 15.00 uur.