Afbeelding

Belangrijke overwinning Voorwaarts in Kloosterhaar

Sport en vrije tijd

WESTERHAAR - Op zaterdag 13 april stond de klassieker Kloosterhaar tegen Voorwaarts op het programma. Waar Kloosterhaar al in degradatiezorgen zit, vecht Voorwaarts ervoor om niet in degradatiezorgen te komen. Voor beide teams een zogenaamde “do or die”- wedstrijd of in beter Nederlands: een 6-punten wedstrijd.

Als de wedstrijd begint zien we dat er op een erg slecht veld gevoetbald wordt. Beide teams hebben moeite om de bal te controleren. Kloosterhaar probeert via hun snelle nr. 10 gevaar te brengen en test de kwaliteit van Dinand Stuifzandt via een afstandsschot. Dinand staat op zijn post en weet de bal te stoppen. Na een half uur spelen is het de wederom sterk spelende Yarnick Boertje, die de wedstrijd openbreekt met een goede steekpass op Jordy Harms. Jordy ontwijkt zijn directe tegenstander en schiet de bal rustig binnen. 0-1. Even later is het Jordy die de voorzet geeft. Nu is het Bernd Bove die met een tegendraadse kopbal de 0-2 binnen kopt. In de tussentijd zien we behoorlijk veel irritatie bij de spelers van Kloosterhaar. Dit zorgt er voor dat scheidsrechter Ekkel enkele malen een gele kaart trekt. Vlak na de 0-2 is het Twan Boshove van Kloosterhaar die voor de 2e keer geel krijgt en daardoor de wedstrijd niet mag vervolgen. Ruststand is 0-2 met het vooruitzicht dat er tegen 10 spelers van Kloosterhaar de tweede helft begonnen wordt.

Kloosterhaar neemt de tweede helft het risico om achterin 1 op 1 te gaan spelen in balbezit, waardoor er van hun kant aanvallend niet veel veranderd. Alleen in de momenten dat Voorwaarts de bal veroverd ligt er veel ruimte voor Voorwaarts. Dit resulteert in de eerste 10 minuten na rust in 2 grote kansen voor Voorwaarts, waarbij Mauro Slatius 1x tegen de keeper aan kopt en de 2e keer afgevlagd wordt bij een 1 op 1 situatie. In de 55e minuut is het dan toch raak. Thomas Olsman neemt een vrije bal, die richting de 2e paal gaat. Yarnick Boertje maakt een kopbeweging, zonder dat hij de bal raakt. Daardoor is de keeper van Kloosterhaar dusdanig verward, dat de bal bij de 2e paal binnen valt. 0-3. Ondanks deze achterstand blijft Kloosterhaar hun counters plaatsen. In de 65e minuut resulteert dat in een doelpunt waar de achterhoede van Voorwaarts na het vlagsignaal van de grensrechter niet alert is en op het fluitsignaal van de scheidsrechter rekent. Dit gebeurd niet en de 1-3 is een feit.

Hierna ontstaat een erg onrustige periode, waarbij Voorwaarts niet veel aanvallende activiteiten laat zien en Kloosterhaar niet meer bij machte is om veel druk uit te oefenen. Voorwaarts wisselt in deze periode op enkele posities uit voorzorg, aangezien enkele spelers met lichte klachten lopen. Zo`n 10 minuten voor het eind van de wedstrijd krijgt Levi Roessink van Kloosterhaar zijn 2e gele kaart voorgetoverd, waardoor Kloosterhaar met 9 man verder moet. Voorwaarts speelt dit niet goed uit, maar krijgt wel een handvol goede kansen. Genoeg kansen om er een grotere uitslag van te maken, maar in deze periode van de competitie telt vooral de overwinning. Zaterdag 20 april: Voorwaarts – Bruchterveld om 14.30 uur.