Afbeelding

Den Ham verliest van Gramsbergen

Sport en vrije tijd

DEN HAM - De wedstrijd tussen Den Ham en Gramsbergen was voor de neutrale toeschouwers, waaronder oud-burgemeester Meulman, een ware smulpartij. Het kon in deze wedstrijd echt alle kanten op. Onder leiding van scheidsrechter Harmsen uit Denekamp was het een spektakelstuk waarbij de gasten uit Gramsbergen uiteindelijk aan het langste eind trokken met een 2-4 overwinning. Het had echter ook zo maar 6-4 voor Den Ham kunnen zijn, maar ook wel 4-6 voor Gramsbergen.

Daarbij moet gezegd dat het bij Den Ham om trainer Nijzink te citeren soms pakjesavond was, terwijl aan de andere kant doelman Kosters zijn ploeg op de been hield. Reeds na 3 minuten was het Ruben Kelder die de 1-0 scoorde uit een vrije trap van Michiel Schurink. 10 minuten scoorde Houtman al de gelijkmaker na een steekpass van Matel. Slechts 3 minuten later een grote kans voor Den Ham voor Kevin Ruiterkamp die zijn inzet op de paal zag belanden. Weer 5 minuten later een mooie aktie van dezelfde Ruiterkamp die Thomas Remmink in staat stelde de 2-1 voorsprong te scoren. Weer 3 minuten later een struikelpartij in de Hammer verdediging over de bal op het stroeve kunstgras, waarna Roy Seinen de 2-2 scoorde.

Op een voorzet van Roy Seinen, leek in een kluwen van spelers in de 28e minuut David Houtman opnieuw te scoren, maar de bal ging via een Hammer verdediger in het doel achter de kansloze doelman Ekkel. Den Ham was even later toch weer dicht bij de gelijkmaker middels een kopbal van Ruben Kelder die door doelman Kosters werd voorkomen. In de 34e minuut een breedtepass op het Hammer middenveld, rechtstreeks in de voeten van een speler van Gramsbergen. Houtman vond vervolgens Seinen die de bal half raakte maar toch wist te scoren waarna de 2-4 stand op het scorebord kwam.

De tweede helft was Den Ham de bovenliggende ploeg. Gramsbergen beperkte zich eigenlijk alleen maar tot verdedigen en wachtte en loerde op die ene kans via een uitval. Voetballend leek Gramsbergen het dus af te leggen maar die kansen kwamen toch echt wel, alleen de ballen gingen er niet in. Den Ham moest met lede ogen toezien dat Jur Kosters zijn topdag van het seizoen had. Kansen waren er voor opnieuw Kelder, Timmerman en Remmink, gescoord werd er niet meer. Jeffrey Ekkel bleef de winnaar in een 1 op 1 situatie met Houtman in de 76e minuut. Xaver Slot van Gramsbergen schoot in de 82e minuut op de paal.

In de 92e minuut wist Job Kremer een inzet van Thomas Remmink nog net voor de doellijn te keren, en doelman Kosters bleef overeind in de 93e minuut bij een strafschop ook genomen door Remmink. Het talrijke publiek kreeg deze middag dus waar voor haar geld als waren daar de gasten uit Gramsbergen duidelijk meer tevreden over dan de Hammer supporters.