Afbeelding

Wederom verlies Voorwaarts

Sport en vrije tijd

WESTERHAAR - Zaterdag 23 maart stond de wedstrijd Voorwaarts - AVC Heracles op het programma. Waar Heracles de laatste weken goede resultaten boekt, is het Voorwaarts die erg wisselvallige wedstrijden op de mat legt. Als de wedstrijd begint zien we Voorwaarts goed druk zetten op de tegenstander, waardoor er enkele keren balbezit gecreëerd wordt in de buurt van het vijandelijke doel. Dat resulteert al snel in een kopkans voor Lars Bove, die behoorlijk vrij staand over het doel kopt.

Even later wordt Mauro Slatius diep gestuurd door Sander Scherphof. Mauro omspeelt de uitgelopen keeper, maar schiet de bal vanuit moeilijke hoek over het doel. Na ruime een kwartier spelen is het Julian Slot die aan zijn directe tegenstander ontsnapt en alleen richting de keeper gaat. Julian wordt door de keeper onderuit gelopen, waarbij de keeper de bal nog wel iets raakt. Waar de meeste toeschouwers een penalty verwachten, is het de scheidsrechter van dienst, de heer Floors, die van ruime afstand de situatie wegwuift waardoor een cornerbal het gevolg is. Na zo`n 25 minuten is het Heracles die wat meer uit hun schulp komen en hun eerste aanvallende intenties laten zien. Bij hun 2e aanval wordt het gevaarlijk op de achterlijn van Voorwaarts, maar Coen Sickman weet met een sliding de aanval nog te neutraliseren en tot corner te verwerken. Vlak voor rust is het de spits van Heracles, die zich goed langs de verdedigers van Voorwaarts wurmt. Dinand Stuifzandt weet met een goede redding zijn doel schoon te houden, waardoor er met een 0-0 stand de rust ingegaan wordt.

Er wordt niet gewisseld en we zien hetzelfde spelbeeld in het begin van de 2e helft. Voorwaarts is niet in staat om aanvallend een vuist te maken en Heracles loert op de paar uitvallen, die altijd komen. Na 65 minuten is het dan toch zover, Bernd Bove komt in het veld na zijn langdurige blessure. Waar Heracles de hele wedstrijd op loert, zien we in de 68e minuut gebeuren….een aanval wordt door de verdediging van Voorwaarts afgeslagen, waarna de bal ver buiten het 16-meter gebied bij Ruben Kok komt, die met een zondagsschot de bal perfect achter de kansloze Dinand Stuifzandt schiet. 0-1. Vanaf dit moment zien we Voorwaarts wat meer gas geven en dat resulteert in meerdere kansen. Mauro komt 1 op 1 en schiet tegen de keeper. De afvallende bal wordt afgelegd op Jordy Harms, maar die mikt de bal net over het doel. Julian dribbelt het 16-meter gebied in en legt de bal panklaar voor Mauro. Die schiet via de benen van enkele tegenstanders de bal net naast het doel. Kilian Ekkel komt in het veld om nog meer aanvallende acties te creëren. Meerdere aanvallende acties zijn er wel te zien, maar de goede eindpass of de afwerking is dusdanig dat er niet gescoord wordt.

Voorwaarts verliest van een tegenstander die er alles aan gedaan heeft om het maximale eruit te halen. Dat is bij hun gelukt door als team hard te werken en het geloof te hebben op dat ene moment. Volgende wedstrijd: Zaterdag 30 maart: Voorwaarts - Avereest om 14.30 uur.