Afbeelding
Foto: Wim van ‘t Einde

DETO sprokkelt puntje tegen SDV Barneveld

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DETO trad afgelopen zaterdag thuis aan tegen SDV Barneveld. De Barnevelders kwamen dit jaar prima uit de startblokken, getuige de keurige vijfde plek op de ranglijst. DETO, nog steeds in de onderste regionen van de stand, zag de wedstrijd met vertrouwen tegemoet aangezien een week eerder de koploper op een gelijkspel werd gehouden met uitstekend voetbal.

Echter uitstekend voetbal was deze zaterdag voor de beide elftallen niet mogelijk op een grasmat die door de gemeente Twenterand niet was gemaaid, wellicht door de natte omstandigheden in de afgelopen week. Beide ploegen hielden vanaf de aftrap de deur dicht, wilden niet verliezen, waardoor er voor de toeschouwers niet veel te genieten viel, er weinig kansen waren, veel slordigheden en te veel gele kaarten waarmee de scheidsrechter deze middag kwistig strooide. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarbij er voor beide teams wel enkele goede mogelijkheden waren om de score te openen, echter de bal ging er deze middag niet in waardoor er uiteindelijk een brilstand op het bord bleef staan waar iedereen ook wel vrede mee kon hebben. Hoogtepunt aan DETO zijde was de terugkeer van Bas Postma, die 25 minuten voor het eindsignaal als invaller in de ploeg kwam, nadat hij een half jaar afwezig was geweest door een langdurige blessure.

Komende zaterdag gaat de ploeg van Mark Looms op bezoek bij koploper Excelsior’31 in Rijssen. Aftrap op de Koerbelt om 14.30 uur.