Afbeelding

Ondernemer uit Vroomshoop Nederlands kampioen tractorpulling

Sport en vrije tijd

VROOMSHOOP - Nederlands kampioen tractorpulling. Arjan van der Kolk uit Vroomshoop wist deze titel op zijn naam te schrijven. Een bezoekje waard, zo dachten wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek. Ze zochten Arjan op in zijn bedrijf in Vroomshoop. Naast felicitaties en een taart ook een mooie gelegenheid om achter de deuren van DPP Dieseltechniek van der Kolk een kijkje te nemen, een bedrijf dat onlosmakelijk verbonden is met de sport en hobby van Arjan.

Arjan legt uit dat DPP “diepgaande kennis en ervaring heeft in het dieselsysteem” en zich bezighoudt met het reviseren van dieselmotoren. “We geven een dieselmotor een tweede leven”, vertelt Arjan over zijn dagelijks werk. “Elk onderdeel maken we of bewerken we en gaat nog een ronde mee.” Toen de ondernemer van start ging met zijn bedrijf in 2009, werd nog een aantal klussen uitbesteed, omdat DPP op dat moment een eenmansbedrijf was. Op dit moment wordt 99 procent van het werk in Vroomshoop gedaan.

Het sleutelen had al vroeg de interesse van Arjan van der Kolk. Op 14-jarige leeftijd sleutelde hij al aan de trekkers thuis op de boerderij. Al snel ontstond de interesse om mee te doen aan wedstrijden. “Als je op een boerderij opgroeit, heb je de vrijheid en ruimte om je hiermee bezig te houden”, vertelt de ondernemer. Tot 2004 hield hij zich bezig met trekkertrekwedstrijden. Van der Kolk begon met 100 PK. “Toen we op 800 PK zaten, was het tijd om door te gaan naar tractorpulling, de Formule 1 onder de mechanische sporten”, lacht Van der Kolk. Inmiddels is dit vermogen uitgegroeid tot maar liefst 3600 PK.

Op de vraag of dergelijke topsport te combineren is met een gezin, reageert Van der Kolk positief. Echtgenote Ria en hun 7-jarige Liss hebben namelijk dezelfde liefde voor tractorpulling. En dan ook nog een eigen bedrijf erbij? “Mijn klanten mogen er geen last van hebben”, is de mening van Van der Kolk. Het sleutelen voor zijn hobby gebeurt dan ook in de avonduren. De klanten van DPP komen voor een deel uit de regio, maar ook uit het buitenland. “De klanten komen veelal uit de agrarische sector, maar we werken niet aan de tractoren, maar alleen aan de dieselmotoren”, benadrukt de ondernemer. “Een ondernemer met power, die door zijn hobby het bedrijf op het wereldtoneel zet”, is de conclusie van wethouder Van der Ham.