Afbeelding
Foto: Daniëlle ter Avest.

De Old Stars Twenterand blikten terug en vooruit

Sport en vrije tijd

TWENTERAND - De Old Stars Twenterand hielden onlangs een goed bezochte jaarvergadering in de kantine van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Voorzitter Hans Nieboer benadrukte dat de wandelvoetballers van 60 jaar en ouder uit alle kernen van de gemeente Twenterand niet alleen hun voeten, maar ook hun hart laten spreken. Dat kwam in het afgelopen seizoen tot uiting door gezellige interne en externe activiteiten, meeleven met elkaar, maar ook door activiteiten met bewoners van het woonzorgcentrum ’t Haarhuus.

Penningmeester Dick Netters presenteerde de rekening van het afgelopen seizoen en de begroting van het komende seizoen. Om financieel in balans te blijven werd een relatief geringe contributieverhoging voorgesteld, die instemming vond bij de leden. Er werd door bestuurslid Joop Snippe alvast voorzichtig vooruitgeblikt op de viering van het 10 jaar bestaan in 2025, waarbij zeker een groots jubileumtoernooi op het programma staat.

Bestuurslid Eduard van der Heiden onderhoudt de contacten met de kledingsponsors de Jumbo-vestigingen in Twenterand, die de Old Stars Twenterand van sportkleding hebben voorzien. Zo kunnen ook steeds nieuwe spelers in een prachtig tenue worden gestoken. De Old Stars Twenterand gaan de komende tijd nog meer aan de weg timmeren om voetballende senioren aan zich te binden. Er bestaan plannen voor een speciale brochure en een promotietour langs de Twenterandse voetbalclubs, als ook bij voetbalclubs direct langs de gemeentegrenzen. René Klunder presenteerde namens de activiteitencommissie van de Old Stars Twenterand een aantrekkelijk programma voor het seizoen 2023-2024 met een mooie mix van sport en cultuur.

Na een uurtje prettig vergaderen was het de hoogste tijd voor de Old Stars Twenterand om zich onder de bezielende leiding van de trainers Bernd Bove en Herjan Eshuis weer met hun geliefde spelletje op het kunstgrasveld van het sportcomplex Het Twistveen bezig te houden. Wekelijks wordt er elke vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur op het Twistveen bij vv Voorwaarts getraind met vanaf 9.30 uur een inloop in de kantine. Binnenkort zijn de Old Stars Twenterand te bewonderen op walking football-toernooien in Koekange bij Vitesse’63 en in Almelo bij AVC Heracles.