Afbeelding
Foto: Wim van ‘t Einde

DETO ondermaats in Lichtenvoorde

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DETO speelde zaterdagmiddag voor het eerst in competitieverband tegen Longa’30 in Lichtenvoorde. Hoofdtrainer Mark Looms kon deze middag niet beschikken over de vorige week geblesseerd geraakte Tom Koelman en ook de langdurig geblesseerden Karlo Borghuis en Bas Postma ontbraken nog bij DETO. Looms had verder Floris Oude Nijhuis, de afgelopen twee wedstrijden goed voor twee doelpunten, beloond met een basisplaats ten koste van Melvin Degenaar.

Op een voor september begrippen uitzonderlijk warm kunstgrasveld werd de wedstrijd om 16.00 uur in beweging gezet door DETO waar vervolgens de eerste kansjes van de wedstrijd voor de gastheren waren. DETO had weinig lering getrokken uit de voorgaande duels want ook deze middag speelde de ploeg gezapig, zonder een duidelijk aanvalsplan en creëerde behalve veel balbezit weinig goede mogelijkheden. Na een kwartier spelen volgde een tegenvaller voor DETO toen Kai Wesselink geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen door Mats Knol. De enige grote mogelijkheid voor DETO in de eerste helft was na twintig minuten voor Ferdi ter Avest die van dichtbij zijn schot gepareerd zag worden door doelman Dyon Ensink. Ook Longa stelde er qua mogelijkheden weinig tegenover, behalve Thomas Kerperien, die na ruim een half uur een voorzet van de rechterkant fraai tegendraads binnenkopte en hiermee uiteindelijk de matchwinner zou blijken te zijn: 1-0.

De tweede helft begon spectaculair waarbij Ferdi ter Avest na een kluts, zijn hakbal op de paal zag belanden en uit de tegenaanval schoot Longa de bal slechts centimeters naast het doel van DETO. Ondanks een aantal wissels en meer druk naar voren kreeg DETO weinig echte kansen doordat Longa gedisciplineerd de voorsprong bleef verdedigen. De enige grote kans voor DETO was voor Floris Oude Nijhuis, maar hij schoot de harde voorzet van Ter Avest van dichtbij over het doel van Longa.

En zo verloor DETO voor de tweede week op rij, na Buitenpost nu ook van Longa. Twee nederlagen die DETO zichzelf mag aanrekenen, maar vooral ook van ploegen die meer strijd, gif en diepte in het spel aan de dag legden. En natuurlijk moet het af en toe ook een beetje meezitten, maar DETO is momenteel de draad en balans van vorig seizoen even kwijt en zal deze snel weer moeten vinden. DETO speelt komende zaterdag thuis tegen oude bekende VVOG. De Harderwijkse degradant uit de derde divisie won de afgelopen wedstrijden met grote cijfers en is gezien de huidige vorm op papier de favoriet in Vriezenveen. Echter, de bal is en blijft rond… Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.