Afbeelding

DETO geeft in slotfase bij Genemuiden alles weg

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DETO speelde de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de nummer drie van de ranglijst SC Genemuiden. De ploeg kon onder bepaalde voorwaarden nog goede zaken doen om op basis van de ranglijst de periodetitel van Eemdijk, die recht geeft op nacompetitie voetbal voor promotie, over te nemen maar dan moest AZSV weer worden gepasseerd in de eindstand.

In de eerste helft gebeurde er niet veel in Genemuiden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en zochten dan ook met een 0-0 stand de kleedkamer op voor de thee. Na de thee werd er af en toe aan beide kanten op de deur geklopt echter vaak ontbrak de nauwkeurigheid of de defensie kon ingrijpen. Genemuiden kwam tegen het uur op een 1-0 voorsprong toen Bart-Jan Brouwer een voorzet vanaf de rechterkant simpel kon binnentikken: 1-0. DETO ging vervolgens wisselen waarbij Jürgen Schefczyk Marciano Stulen en Badr Hamdaoui binnen de lijnen bracht. Deze laatste was al binnen vijf minuten succesvol toen hij vanaf de linkerkant met een fantastisch schot doelman Hidde Streutker het nakijken gaf: 1-1. DETO probeerde vervolgens door te drukken om zodoende in ieder geval drie punten te pakken om daarna te kijken wat er op de overige velden was gebeurd. Dit resulteerde nog in een handvol goede mogelijkheden voor met name Sten Knol en Coplan Soumaoro maar de bal ging er niet in. Toen iedereen dacht dat het duel in een puntendeling zou eindigen was daar in de 93e minuut invaller Rens van Benthem die iets te veel ruimte kreeg en met een fraai geplaatst schot doelman Stopel kansloos liet: 2-1. De 3-1 van Popovic een minuut later was nog voor de statistieken.

DETO vergooide met deze nederlaag in de ultieme slotfase de vierde plaats in de eindrangschikking alsmede deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Want door de nederlaag die AZSV in de slotfase leed tegen Swift, had een puntendeling in Genemuiden volstaan om nacompetitie te spelen. Ondanks de puike evenaring van de vijfde plaats in de 4e divisie van vorig seizoen overheerste toch na afloop de zure smaak van het feit dat DETO er zo dichtbij was geweest maar deze kans niet had gepakt door “de boel dicht te gooien” en het ene benodigde, en ook verdiende punt, te pakken. Een oude voetbalwet zegt dat je na alle wedstrijden gespeeld te hebben “je staat waar je hoort te staan” en dat is in dit geval wederom de vijfde plaats. DETO kan vakantie gaan vieren en zich opmaken voor een nieuw seizoen dat qua indeling een geheel nieuw gezicht zal krijgen aangezien de zaterdag- en zondag 4e divisionisten gemengd gaan spelen waardoor er veel meer regionale wedstrijden op de agenda zullen komen. We wensen iedereen alvast een fijne vakantie en tot volgend seizoen!