DETO JO13-1.
DETO JO13-1.

Meimaand ‘Kampioenenmaand’ bij DETO

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Op televisie is de meimaand traditiegetrouw Filmmaand. Bij DETO was het deze keer meimaand Kampioenenmaand. DETO 4, JO19-1, JO14-1, JO13-1 en JO8-1 eindigden allemaal bovenaan in hun competities. Feest dus! (JO12-1 en het meidenteam 17-1 kunnen ook kampioen worden, maar dat was bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend).

Het kampioenschap met de meeste sportieve impact is ongetwijfeld dat van JO19-1. Met de eerste stek in de Hoofklasse maakt dit team de overstap naar de Divisie 4. Een primeur voor DETO. Niet eerder speelde er een jeugdteam van DETO in de Divisie-afdeling van de KNVB. Door de promotie speelt JO19-1 na de zomer tegen clubs als Rhoda Raalte, S.V. Losser, Staphorst en Excelsior’31. Een geweldige prestatie met een mooie sportieve uitdaging tot gevolg.

Die sportieve uitdaging komt op het juiste moment. DETO heeft namelijk de opzet van de (jeugd)opleiding een boost gegeven. Vanaf komend seizoen voegt DETO een extra team toe dat mee gaat doen in de Onder 23-competitie. Hiermee moet de overgang van de jeugd naar de senioren soepeler gaan, met als uitgangspunt dat er meer eigen jeugd in DETO 1 komt te voetballen.

Donderdag 15 juni houdt Michel Jansen, hoofd Prestatie en Ontwikkeling, een informatieavond over de vernieuwde (jeugd)opleiding. Hij doet dit om 20.00 uur in de kantine van DETO. Iedereen die hier meer over wil weten is welkom.

Zoals gezegd was het meimaand Kampioenenmaand bij DETO. Het hoogtepunt van de maand was zaterdag 20 mei. Op die dag beslisten DETO 4, JO19-1 en JO14-1 hun competities in hun voordeel. En uiteraard werd dat goed gevierd. Een week later wapperde de kampioensvlag bij DETO JO13-1 en JO8-1.