Afbeelding

VZ&PC Heren 3 kampioen!

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Buiten scheen de zon en was het aangenaam. Binnen in zwembad De Stamper was het broeierig, mede door de vele aanwezige VZ&PC supporters. De allerlaatste waterpolowedstrijd van het seizoen 2022-2023 stond op het programma. Een derby tussen de nummer 4, De Zandstuve H1, en de nummer 3, VZ&PC H3. Een altijd spannende en doorgaans pittige wedstrijd, waar dit keer voor VZ&PC H3 het kampioenschap van afhing. Concurrenten Scholtenhagen H2 en Losser H3 stonden in de ranglijst op een ‘gedeelde’ eerste plaats met beiden 36 punten uit 15 wedstrijden. VZ&PC H3 stond met 34 punten uit 14 wedstrijden op plek nummer 3. Er moest dus gewonnen worden door VZ&PC om het kampioenschap voor dit seizoen veilig te stellen. Dit was zeker geen vanzelfsprekendheid tegen het altijd lastige en veerkrachtige De Zandstuve H1, die helaas de nodige spelers moesten missen.

De wedstrijd

Pas aan het einde van het eerste kwartje, met nog 9 seconden op de teller, maakte Joost Kenkhuis de verlossende 1-0, het begin was er. Een groot deel van het publiek was zichtbaar opgelucht, alsook de mannen van VZ&PC H3. Edwin Bosch tekende in het tweede kwartje de 2-0 op, waarna Joris Eggens van De Zandstuve binnen 22 seconden de spanning in de wedstrijd terugbracht naar 2-1. De vechtlust was groot aan beide kanten en het publiek liet zich steeds meer horen. Aan de sfeer lag het dus zeker niet. In het bad ging het er af en toe pittig maar sportief aan toe. Gelukkig was er Tim Moelker die na 14 seconden in het derde kwartje de 3-1 optekende, vervolgens waren het Joost Kenkhuis en Thijmen Langeler die met een paar mooie doelpunten respectievelijk de 4-1 en 5-1 voor hun rekening namen. Dat gaf VZ&PC lucht.

De positieve lijn zette zich voort in het vierde kwartje. Tim Moelker scoorde zijn tweede doelpunt van de avond, 6-1. De Zandstuve bleef echter goed en fanatiek weerstand bieden en Michiel Soepenberg maakt er 6-2 van. Met nog ruim een minuut op de klok scoorde Onno Rademaker de 7-2, Edwin Bosch gunde VZ&PC teamgenoot Jouke Zomer de eer om het ‘laatste’ doelpunt van de avond te maken, Jouke bracht de bal al zwemmend achter de doellijn wat voor hilariteit en gejuich op de tribune zorgde. Hij kreeg spontaan een ‘publiekswissel’ en werd hard toegejuicht door ondermeer zijn teamgenoten en de aanwezige H1 en H2 spelers. Gezelligheid troef. Hugo Eggens van De Zandstuve legde zich niet bij de eindstand neer en zette 1 seconde voor het eindsignaal nog 8-3 op het score-bord. De eindstand was bepaald. Het dak ging eraf in De Stamper, tijd voor een nieuw zwembad.

De afsluiting

Aan Jouke Zomer de eer om na de wedstrijd ‘zijn’ team toe te spreken. Een team met een behoorlijke bandbreedte aan leeftijden, van een groep gasten van 17/18 jaar oud t/m de nestor van het team, Jan Zomer, met een respectabele 70 levensjaren! Uit handen van Jouke kreeg iedereen een persoonlijk aandenken en was het aan Jan Zomer om zijn zoon Jouke de kampioensbeker te overhandigen. Een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Met het kampioenschap van Heren 3 staat de teller voor VZ&PC dit seizoen op twee kampioenschappen. Voor een kleine en gezellige club als VZ&PC, een groots resultaat.

Afbeelding