Afbeelding

Geen winnaar in Aalten bij AZSV – DETO

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DETO ging zaterdag op bezoek in de Achterhoek waar AZSV de tegenstander was. Beide ploegen bivakkeren vrijwel het hele seizoen al in elkaars buurt op de ranglijst. DETO moest in elk geval niet verliezen om de Achterhoekers achter zich te houden in de stand want het verschil tussen nummer 4 DETO en nummer 5 AZSV bedroeg slechts 1 puntje. En die vierde plek op de ranglijst is een interessante want deze kan nog leiden tot een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie indien runner-up Swift de derde periode wint.

Onder onverwacht zomerse omstandigheden werd afgetrapt. DETO kon deze middag niet beschikken over de geschorste Coplan Soumaoro en ook Ferdi ter Avest was niet inzetbaar. Hierdoor keerde de vorige week geschorste Hoeseb Yakob terug in de basis en stond Bas Postma weer centraal voorin geposteerd. Echter dezelfde Postma kon helaas al na 8 minuten voetbal niet verder omdat hij een blessure opliep in een duel om de bal. Diego van der Weide was zijn logische vervanger in de aanvalslinie van DETO. Na ruim een kwartier was de beste kans van de eerste helft voor DETO toen Melvin Degenaar op aangeven van Van der Weide van dichtbij kon uithalen maar de keeper de bal uit de hoek ranselde. Verder speelden beide ploegen stevig maar fair en daarnaast ook slordig met veel balverlies en weinig goede mogelijkheden. Kort voor rust leek DETO te scoren met een bal die “onderkant lat” ging, echter volgens de arbitrage was de bal niet over de doellijn geweest en ook een pegel van AZSV vloog kort daarna maar net over het DETO doel, waardoor er met een 0-0 stand werd gepauzeerd.

In de fase kort na de rust kwam DETO meer en meer voor het doel van de Aaltenaren, echter de defensie van de thuisploeg gaf maar weinig ruimte weg en bleef simpel overeind. AZSV kwam met een kwartier te spelen, in een fase dat de ploeg wat meer ging aandringen, op een 1-0 voorsprong door een kopbal van spits Rik van der Eerden. DETO coach Jürgen Schefczyk greep onmiddellijk in en liet zijn ploeg “alles of niets” spelen om de vierde plaats vast te kunnen houden. Dit resulteerde al na twee minuten in een prachtig doelpunt. Invaller Marciano Stulen ging met een fraaie rush over de linkerkant de zestienmeter binnen en legde de bal panklaar voor de inlopende Hoeseb Yakob die de bal snoeihard in het dak van het doel joeg: 1-1. AZSV leek er in de extra tijd alsnog met de volle buit vandoor te gaan, echter een harde inzet kon ternauwernood door Sten Knol van de doellijn worden gehaald. Dus bleef het bij 1-1 in Aalten en was er een status quo op de ranglijst.

Komende zaterdag is Buitenpost te gast in Vriezenveen. De Friezen zijn nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie dus zullen er alles aan doen om de punten mee te nemen. DETO moet de komende twee wedstrijden winnen om zicht te houden op een mogelijk toetje in de vorm van nacompetitie. Vanwege de eindfase van de competitie beginnen alle duels komende zaterdag om 15.00 uur.