Afbeelding

Laatste voorbereidingen voor de BR Springcompetitie

Sport en vrije tijd

DEN HAM - Op zondag 19 maart vond de laatste springtraining plaats op PSC de Lourenshoeve voor de ruiters die gaan deelnemen aan de finale van de BR Springcompetitie in Ermelo op zondag 26 maart aanstaande. Ook konden ruiters aan deze springtraining deelnemen die zich willen voorbereiden op een volgende springcompetitie.

Men laat weten: “Voor het bereiken van de finale in Ermelo moesten onze ruiters eerst rijden tijdens de regiofinale en halve finale die al eerder plaatsvonden. Wij zijn als manege dan ook super trots dat wij komende zondag met een viertal ruiters met onze eigen paarden in Ermelo van start mogen gaan. 

FNRS/KNHS organiseren jaarlijks een aantal competities speciaal voor manegeruiters. Paardrijden is een redelijk individuele sport, maar door het meedoen met de Springcompetitie en Zitcompetitie kunnen we samen met de ruiters meer als team ergens naartoe werken. Daarnaast vergroot het de betrokkenheid naar de manege en is het leuk om je manegeruiters wat anders te bieden dan alleen lessen of wedstrijden op de manege zelf. 

Voor ons als manege is het een mooie gelegenheid dat de ruiters echt een beetje het concoursgevoel krijgen. De ruiters worden meegenomen in de voorbereiding naar het concours: dus paarden gereed maken, zadels en hoofdstellen checken, alles moet schoon zijn en klaar staan, en vroeg opstaan hoort daar ook bij. Voor de manegeruiter is het een mooie ervaring om te zien hoe de paarden zich op een andere locatie gedragen. En voor ons als manege een trots gevoel als we onze ruiters daar aan de start zien verschijnen. 

Zodra de finale van de springcompetitie achter de rug is gaan wij ons focussen op de Zitcompetitie waarvoor de diverse regiofinales in het najaar van start gaan. Voor deze Zitcompetitie starten wij binnenkort alweer met de daarvoor bestemde zitlessen. “Deze zitlessen zijn niet alleen goed voor onze ruiters, maar ook voor het welzijn van onze paarden. Tenslotte als een ruiter een betere zit heeft, is de belasting voor de rug van onze paarden een stuk aangenamer”. 

Wij vinden het mooi om als manege actief mee te doen met deze evenementen. Wil je ook meer weten wat wij als paardensportcentrum te bieden hebben, kom dan zeker langs of houd onze social media kanalen in de gaten.”