Afbeelding

Mentale weerbaarheid Sportlust goed voor drie punten

Sport en vrije tijd

VROOMSHOOP - Sportlust heeft in Lonneker drie punten gepakt, waar het na een uur nog niet naar uitzag.

Er werd sterk begonnen door de geel/blauwen en al na drie minuten kon Dennis Jozic een hoek uitkiezen maar vond hij de keeper op zijn weg. Hij scoorde wel in de 11e minuut, maar werd (terecht) afgevlagd voor buitenspel. In het restant van de eerste helft kreeg hij nog twee grote kansen, maar het leek niet zijn dag te worden. In de spaarzame tegenstoot scoorde LSV en zo werd er met een dubbel gevoel gerust; een achterstand maar veelbelovend veldspel.

Na rust verviel Sportlust in oude gewoontes en liep al snel tegen twee tegentreffers aan. Zo stond men na een uur spelen met 3 - 0 achter en leek de wedstrijd gespeeld.

Sportlust rechtte de rug en Jozic liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Tussen de 63e en 71e minuut scoorde hij driemaal. Sportlust rook de winst en ging vol voor de drie punten. In de 77e minuut was het wederom Jozic, die zijn vierde maakte binnen veertien minuten.

De laatste minuten bleven spannend, maar Sportlust kwam niet meer in gevaar en begint zo goed aan de tweede seizoenshelft.