Afbeelding

Beker nog niet leeg voor v.v. Den Ham

Sport en vrije tijd

DEN HAM - Op de kop af een half jaar geleden was het dat de Hammenaren als winnaar in een competitie wedstrijd van het veld gingen. 21 mei 2022 wonnen ze voor de laatste keer met 1-0 van ASC’62.

Sindsdien wisten de Hammer voorwaartsen slechts 4 keer het net te vinden. Dat mag gerust zorgelijk worden genoemd. In de uitwedstrijd tegen de Zweef in Nijverdal, een ploeg die tot nu toe nog slechts 3 puntjes bij elkaar hadden gesprokkeld, kwam Den Ham van een letterlijk koude kermis thuis. Mochten we de afgelopen weken moed hebben door de stijgende lijn die in het Hammer spel was te ontdekken, dan werd dat deze middag de bodem ingeslagen. Er was nagenoeg geen één speler die zijn normale niveau wist te halen.

Het was bitter koud deze middag en na 8 minuten werd het nog kouder toen een hoge voorzet vanaf de rechterkant op links volley werd genomen en zo maar het doel in vloog. Met de moed der wanhoop probeerden de Hammenaren er wat van te maken. De Zweef zat er echter bovenop en onder die druk kwam Den Ham zelden uit. Een paar kansen voor de rust van Luuk Kuiper waren de enigste wapenfeiten. In de 48e minuut een sublieme redding van doelman Pekkeriet waarmee een grotere achterstand werd voorkomen. In de 68e minuut toch de 2-0 voor de Zweef door een kopbal uit een hoekschop van Nick Koopmans. Opvallend, van de 19 tegen doelpunten van Den Ham komst zeker 75% uit voorzetten of hoekschoppen van de tegenstander.

In de 75e minuut schoot Ruben Kelder, die als één van de weinigen wel zijn niveau haalde, een vrije trap op de paal. Het zit dan ook niet mee in zo’n situatie. Al met al een verdiende overwinning voor de Zweef en Den Ham in een zeer benarde positie op de ranglijst.