Afbeelding
Foto: Ingrid Roelofsen.

Voorjaarsmarkt en Nationale Molendag bij de Leemansmolen

Uitgaan en cultuur

VRIEZENVEEN - Een gezellige dag voor jong en oud bij de Leemansmolen in Vriezenveen.

Zaterdag 13 mei 2023 vindt de 50e Nationale Molendag plaats. Daarnaast bestaat de Hollandsche Molen, de vereniging die zich inzet voor het behoud van de molens in Nederlands, zelfs 100 jaar. Als vanouds wordt deze bijzondere dag op het erf van de Leemansmolen in Vriezenveen gevierd met een gezellige Voorjaarsmarkt. Het is de 10e editie van Voorjaarsmarktmarkt alweer! Van 10.00 tot en met 16.00 uur verzamelen zich aan de Hammerweg ruim 30 standhouders met diverse bijzondere streekproducten. Ook dit jaar verwelkomen we aantal nieuwe gezichten in combinatie met onze trouwe deelnemers. Te vinden op de markt zijn onder meer (Twentse) lekkernijen, sieraden, kleding, speelgoed, bloemen en decoratie voor binnen en buiten. 

Uiteraard wordt de Leemansmolen zelf ook goed vertegenwoordigd op de markt. Er zijn volop molenmeelproducten en leuke cadeaupakketten te koop. Op het gezellige terras kunt u genieten van een kop koffie met wat lekkers of een versgebakken pannenkoek, terwijl de kinderen zich vermaken op de stormbaan of de springkussens. Al met al is de Voorjaarsmarkt hét moment om een gezellige dag te beleven. 

De Leemansmolen werd gebouwd in 1862 en is daarmee dus 161 jaar oud. Het is de enige nog overgebleven molen in de gemeente Twenterand. “We nodigen jong en oud graag uit om een kijkje te nemen op de molen deze dag. Bij voldoende wind zal de molen draaien en wellicht ook malen. We zien u graag op zaterdag 13 mei!” klinkt het tot besluit.