Afbeelding

Theater Turf en Harro van Lien

Uitgaan en cultuur

VRIEZENVEEN - In CCK2 in Vriezenveen was het woensdagmiddag feest voor de kinderen. 

Op uitnodiging van Theater Turf vertelde acteur Harro van Lien het verhaal van de snelste zebra van de wereld, naar een kinderboek van Youp van ’t Hek. Het ging over de zebra die de dieren uitnodigde om weer eens een hardloopwedstrijd te doen. Maar de dieren wilden niet meer een wedstrijd met hem doen. Want de zebra wilde altijd winnen. Dat gebeurde ook en dan lachte hij zijn medestanders ook nog eens hartelijk uit als zij van hem verloren. Daarom wilden ze niet meer met hem rennen. ‘Niemand’ wil meedoen, zei nijlpaard. Maar dat vond de zebra ook prima. 

Dus de spannende race vond plaats. 

Lelijk winnen en mooi verliezen, waarbij vriendschap het belangrijkste is. Dat was de boodschap die het boek heeft. Van Lien maakte er een educatief, maar gezellig feestje van en betrok zijn enthousiaste gehoor er telkens bij. 

Na afloop kregen de kinderen allemaal een warme pannenkoek en een glas ranja. 

De volgende activiteit van Theater Turf is zaterdag 15 april in de Peddemorsboerderij in Vriezenveen. Sipke van der Zee uit Wierden geeft een lezing over Hunebedden. Kaarten à € 5,00 zijn te reserveren via www.theaterturf.nl Ook aan de zaal worden kaarten verkocht.