Charon Wessels, met achter haar een aantal leden van de Vroomshoopse Revuegroep, genomen tijdens een van de
repetities van de Vroomshoopse Revuegroep.
Charon Wessels, met achter haar een aantal leden van de Vroomshoopse Revuegroep, genomen tijdens een van de repetities van de Vroomshoopse Revuegroep. Foto: Daniëlle ter Avest

Charon Wessels uit Vriezenveen doet ervaring op bij de Vroomshoopse Revue

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP / VRIEZENVEEN - De voorbereidingen op de Vroomshoopse Revue zijn in volle gang. Elke week wordt er driftig gerepeteerd door de Revuegroep, de Revue Singers en de Revue Dancers. Het vuur U komt dichterbij, want de eerste voorstellingen op vrijdagavond 17 maart en op zaterdagavond 18 maart naderen met rasse schreden. Daarna wordt de Revue onder de titel ‘Energiek Vroomshoop’ nog een keer op vrijdagavond 24 maart over het voetlicht gebracht in het theater van Het Punt.

De Vroomshoopse Revuegroep brengt diverse sketches tot leven met veel lokale actualiteit, waarbij niets onbesproken blijft. Onder de bezielende leiding van regisseur Jennifer Jansen wordt de groep klaargestoomd voor de optredens. De Vroomshoopse Revuegroep begon enige tijd geleden met de spelers en speelsters Heleen Berkhof, David Jansen, Jan Cees Kaas, Inge Kamphuis, Annelore Krahwinkel, Karel Krahwinkel, Riëtte Makkinga, José Slotman, Ramon Talen, Corine Vaartjes en Rolf van der Veen. Fotograaf Daniëlle ter Avest maakte foto’s van de groep. Daniëlle raakte zo enthousiast door het Revue-gebeuren, dat ze vroeg om me te spelen. Dat spontane idee werd onmiddellijk omarmd. Daar bleef het niet bij. Charon Wessels uit Vriezenveen wilde ervaring opdoen met de Revue om iets vergelijksbaars in haar woonplaats op te zetten. Ze vroeg om een kijkje in de keuken te nemen van de Vroomshoopse Revue. Dat verzoek werd ingewilligd en prompt werd ze met enkele kleine rollen als speelster aan de Revuegroep toegevoegd. Charon Wessels laten we aan het woord over deze verrassende ontwikkeling, die niets weg had van een ‘stroef’ begin.

Personalia

Charon Wessels, 40 jaar, wonend in Vriezenveen, getrouwd met Martijn Wessels (ook bekend als de banjoman van de Beggars Clan), moeder van Mischa, werkzaam bij ZorgSaam Twenterand.

Wat ga je in Vriezenveen opzetten?

Sinds kort hebben we in Vriezenveen een theatergroep, genaamd STROEF. Deze heb ik samen met mijn vriendin en collega Sylvia Hollander opgezet. We gaan met STROEF verschillende leuke dingen doen, dat varieert van toneelvoorstellingen tot acts en typetjes bij (Twenterandse) evenementen. Zelf had ik al jarenlang de wens om een Revue in Vriezenveen op te zetten. Nu we een theatergroep hebben met enthousiaste spelers, is dit het moment om dat waar te maken. Het voornemen is om in het najaar van 2024 deze Vriezenveense Revue op te voeren. We zijn al met de eerste voorbereidingen gestart. STROEF staat overigens nergens voor, althans niet in de zin van een letterlijke betekenis. We vinden het een leuk woord, dat lekker Twents en nuchter klinkt, tegelijkertijd ook eigenzinnig.”

Hoe ben je bij de Vroomshoopse Revue gekomen en wat zijn je eerste indrukken?

“Omdat ik geen ervaring heb met het schrijven of spelen in een Revue, leek het me leuk en ook verstandig wat ervaring op te doen. Vandaar dat ik Hans Nieboer heb benaderd met de vraag of ik achter de schermen van de Vroomshoopse Revue mocht meekijken. Niet eens met het idee om mee te spelen, maar vooral om te ontdekken hoe een Revue in elkaar steekt en wat er allemaal bij komt kijken. Super leuk dat ik behalve het meekijken nu ook met enkele kleine rolletjes mee mag spelen. Gaaf was het dat ik door de groep goed werd ontvangen. Theater en toneelspelen is toch iets waarbij je je veilig moet voelen. Dan is het best bijzonder dat een buitenstaander, in dit geval uit Vriezenveen, zomaar wordt opgenomen. Ook vind ik het gaaf hoeveel ervaring er in de groep is, hoe divers de groep en hoe relaxed de sfeer is. Daarnaast vind ik het heel mooi dat de Revue die gespeeld gaat worden echt een product van de hele groep is. Iedereen heeft er een bijdrage in, qua tekst en creatieve invulling. En wat de Revue betreft, ik denk dat het Vroomshoopse publiek gaat genieten. Het is voor en door Vroomshopers geschreven. Dat gaat vast en zeker een hoop herkenning en hilariteit opleveren.”

Wat ga je tijdens de voorstellingen doen?

“Ik heb een paar kleine figurantenrolletjes. Meer ga ik er niet over zeggen, want dan verklap ik misschien te veel. Verder is de idee dat ik in de voorbereiding ga helpen en ook in actie komt met kleding en grime. Daarnaast vang ik voor en tijdens de voorstellingen gastspelers op. Zo kan ik mij voor en achter de schermen verdienstelijk maken.

Wil je verder nog iets kwijt?

“Ik vind het echt heel tof dat ik met de Revuegroep in Vroomshoop mee mag doen. Ze geven mij daarmee de kans om ervaring op te doen voor ons eigen project.”

Stormloop op de Vroomshoopse Revue

De entreekaartjes van de Vroomshoopse Revue ‘Energiek Vroomshoop’ zijn zeer gewild. Voor € 15,00 kan zo’n toegangsbewijs en meteen een gereserveerde stoel in het theater Het Punt in Vroomshoop veroverd worden. De avondvullende voorstelling van zaterdag 18 maart aanstaande is geheel uitverkocht en die van vrijdagavond 17 maart zo goed als. Voor de Revuevoorstelling van vrijdagavond 24 maart zijn nog een beperkt aantal entreekaarten beschikbaar. Deze entreekaarten kunnen tijdens de openingstijden van de winkel gekocht worden bij Expert Berkhof, Tonnendijk 1, Vroomshoop, waarbij er meteen een plaats in het theater gereserveerd wordt. Ook kan er gemaild worden met secretaris Hans Nieboer: nieboerhans@gmail.com Tot slot kan voor reserveringen gebruik gemaakt worden van het emailadres: vroomshoopserevue@gmail.com