Afbeelding

Wie was Pontius Pilatus?

Uitgaan en cultuur

DAARLERVEEN - Zondag 26 februari is er in “De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen – Aanvang: 19.00 uur een dienst met een bijzonder karakter.

De spreker neemt ons met ondersteuning van beeldmateriaal mee in wie Pontius Pilatus was. Dit alles wisselen wij af met mooie liederen op deze eerste zondag van de 40 dagentijd (2e Lijdenszondag).

Wie was Pontius Pilatus? Een kleine greep uit deze boeiende ‘dienst met een bijzonder karakter’. Pilatus werd waarschijnlijk in het jaar 26 of 27 na Christus bestuurder van Judea, en hij bleef dat tot 37 na Christus. Hij was de machtigste persoon in Judea. Alleen de keizer had de macht om Pilatus te ontslaan. Pilatus is vooral bekend omdat hij in de Bijbel een belangrijke rol speelt. Hij is degene die Jezus ondervraagt en hem uiteindelijk ter dood veroordeelt. Het is opmerkelijk dat Pontius Pilatus (samen met Maria) zelfs in de Apostolische geloofsbelijdenis wordt genoemd.

“Samen hopen wij weer een goede en gezegende dienst te mogen hebben. Er is een liturgie aanwezig – waarop alle teksten en liederen staan afgedrukt, zodat u het thuis nog eens rustig kunt nalezen. Het zijn diensten van- en voor gemeenteleden, maar gasten zijn meer dan welkom, want de kerk is open voor iedereen. Welkom!” zo klink het.