Afbeelding
Foto: Dirk Boswinkel

Gezellige slachtdag rondom de Peddemorsboerderij

Uitgaan en cultuur

VRIEZENVEEN - Afgelopen zaterdag werd een varken uitgebeend bij de Peddemorsboerderij, om 11.00 uur werd een helft van het geslachte varken dat op een ladder hing afgesneden door Bas Aalderink, van de plaatselijke slagerij Aalderink aan het Westeinde. Veel publiek kwam een kijkje nemen om te zien dat het toch echt vakwerk is om een karbode of speklap uit het varken te snijden. Bas gaf tijdens zijn werkzaamheden tekst en uitleg waar hij mee bezig was en gaf veel tips hoe een en ander lekker klaargemaakt kon worden. Na het afsnijden kon het publiek tegen een sterk gereduceerde prijs een stukje vlees kopen van de Peddemorsboerderij.

Om 14.00 uur werd de andere helft van het varken door Bas keurig in porties gesneden en hij maakte ook voor het publiek nog enkele rollades op traditionele wijze, geen netjes, maar keurig met touw ingebonden, deze vonden ook gretig aftrek bij het talrijke publiek. In en om de boerderij was van alles te koop, De Hulleboer, Westerweilandweg 17 Vriezenveen, stond met een heel uitgebreide kraam haar producten aan te prijzen. De verkoop van producten van slagerij D. Holland waren te koop. En in de boerderij was snert en koffie te verkrijgen onder muzikale begeleiding van Gerard Rohof die voor passende muziek zorgde. Het was weer een geslaagde activiteit van de Peddemorsboerderij die probeert tradities in ere te houden en op passende wijze aan het publiek te presenteren.

Christmas Carols
De volgende activiteit is op woensdag 14 en donderdag 15 december dan is er een Christmas Carol avond. Een avond met koorzang, muziekoptreden, gedichten, verhalen drums, etc. Koop snel uw kaarten want de woensdag is al uitverkocht voor de donderdag zijn er nog kaarten te koop bij Stoud, Westeinde 173, Vriezenveen, te koop.