Afbeelding
Mick van Kampen

Interview Harald Veenstra

Uitgaan en cultuur

VROOMSHOOP - Op woensdag 7 december staat Harald Veenstra voor de zesde keer in het theater van Het Punt. Dit jaar met een speciaal kerstprogramma ‘Samen Kerstmis’. Deze matinee is met name zeer geschikt voor senioren om helemaal in de kerststemming te komen. Een compleet liedjesprogramma over alles wat met deze tijd van het jaar te maken heeft. Wij spraken Harald over zijn programma.

Dag Harald, bedankt dat we je een aantal vragen mogen stellen. Je komt dit jaar voor de zesde keer naar Het Punt. Heb je er zin in?

Absoluut. Het is toch altijd weer bijzonder om in m’n eigen oude dorp te mogen spelen en zeker in het mooie theater. Het is ook erg leuk om veel bekenden van vroeger weer eens te zien. 

Jij hebt zelf in Vroomshoop gewoond, wat mis je het meest aan het dorp?

Wat ik het mooie vind aan Vroomshoop is dat het eigenlijk alles heeft. Je kan op de fiets of lopend alles doen. Het heeft op winkelgebied veel te bieden, maar de omgeving is ook prachtig.

Ik maak graag een fietstocht in de buurt of een wandeling door het bos. Het is lekker overzichtelijk en gewoon een gezellig dorp met veel verenigingen en activiteiten.

Dit jaar breng je de kerststemming mee naar Het Punt, hoe kwam je bij het idee voor een kerstvoorstelling?

Dat wilde ik eigenlijk al een hele tijd. Het is zo’n sfeervol feest en er zijn heel veel gezellige dingen die ermee te maken hebben. Daarnaast zijn er ook ongelofelijk veel soorten kerstliedjes waardoor je er een heel gevarieerd programma van kan maken.

Wat vind jij het leukst aan Kerstmis?

Even niet doorhollen zoals we zo vaak doen, maar eens rustig de tijd nemen om in de soms wat sombere dagen aan het eind van het jaar met elkaar de lichtjes aan te steken, bij familie of goede vrienden te zijn en een beetje terug te kijken en juist ook vooruit. Samen zijn en wat extra aandacht hebben voor elkaar.

Wat kan Vroomshoop verwachten van ‘Samen Kerstmis’?

Eigenlijk precies wat de titel zegt. Een mooi gevarieerd liedjesprogramma met alles rondom kerst met prachtige beelden die het programma op een groot scherm omlijsten.

Wat is jouw favoriete kerstliedje?

‘The Christmas Song’, maar eigenlijk zijn ze me allemaal even dierbaar. Het brengt herinneringen terug. De liedjes kennen we al vanaf de kleuterschool, van de zondagschool en uit de kerk en ze worden over de hele wereld gezongen. Dat schept een band. Ze hebben ook allemaal hun eigen sfeer. De Amerikaanse kerstliedjes zoals ‘Jingle Bells’ zijn vaak heel vrolijk en gaan over Rudolf het Rendier of de kerstman met z’n slee, maar de Engelse christmascarols en de oudhollandse kerstliedjes zijn qua tekst en melodie ook erg mooi en die vertellen weer het verhaal waar het natuurlijk allemaal om gaat met Kerstmis, namelijk de geboorte van het kind in Bethlehem en wat die later voor de wereld heeft betekend.

Waarom mogen de mensen jouw kerstvoorstelling niet missen op 7 december?

Nou, er zijn natuurlijk veel dingen in het leven die we best kunnen missen, maar ik heb deze voorstelling met veel liefde en plezier gemaakt. Dus wie er zin heeft in een echte sfeervolle gezellige kerstmiddag zie ik ook graag op 7 december. Ik kijk er echt naar uit!

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.welkombijhetpunt.nl.