Afbeelding

Midwinterhoorngroep Twenterand laat Oal’n roop weer klinken

Uitgaan en cultuur

TWENTERAND - De Midwinterhoorngroep Twenterand laat weten: “Wij zijn een enthousiaste en gezellige groep blazers van zo’n 30 personen (mannen, vrouwen, kinderen) uit de gemeente Twenterand. Door het blazen van de oale roop houden wij, net als vele andere buurtschappen in Twente de traditie van het midwinterhoornblazen levend. In de periode tussen de eerste zondag van Advent en Driekoningen mag er buiten geblazen worden.”

En verder: “Dit jaar loopt het seizoen van zondag 27 november 2022 tot en met vrijdag 6 januari 2023. De dinsdagavond is in principe onze vaste blaasavond. We proberen dan elke week in een andere kern binnen gemeente Twenterand te blazen. Wij verlenen onze medewerking onder andere aan een aantal grote wandelingen, bij kerstmarkten, concerten en wandelingen/activiteiten bij bijvoorbeeld scholen/bedrijven. Dit binnen de gemeente Twenterand, maar kan ook buiten de gemeente Twenterand. Inmiddels hebben wij als Midwinterhoorngroep Twenterand ook een aantal tradities en starten we met een nieuwe traditie dit jaar. Namelijk Midwinterwandeling Engbertsdijkvenen. Het is in samenwerking met Staatsbosbeheer en ondersteuning van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg reest en vecht bloazers. De wandeling is circa 5 kilometer, de bestaande groene route. Het is op zaterdag 10 december 2022 van 12.30 uur tot 15.30 uur, de start is bij ’t Huisken. (bereikbaar vanaf de parkeerplaats nabij Kloosterhaar). Tijdens de wandeling kunt u genieten van de schoonheid van de Engbertsdijkvenen en de klanken van de midwinterhoorn.”

Wilt u/wil je meer informatie over blazers bij u/jouw evenement?
Lijkt het u/jouw mooi om zelf te blazen/lid te worden?
Kortom: nieuwsgierig geworden?
Aarzel dan niet en klim in de telefoon, pen, computer en neem contact op:

Veurman: Henri Westerink, mobiel: 06-30042664, mail: info@midwinterhoorngroeptwenterand.nl
Secretaris: Loes Lievers
Penningmeester: André Bouwman

Vergeet niet om een kijkje te nemen op de website: www.midwinterhoorngroeptwenterand.nl
Hier vindt u onder andere de meest recente agenda.

Agenda:

Dinsdagavond: van 19.00 uur – 20.00 uur.

Dinsdag 29 november Plein Grote Kerk te Vriezenveen
Dinsdag 06 december Rondom de Brink te Den Ham
Dinsdag 13 december Rondom ’t Flierborg te Vroomshoop
Dinsdag 20 december Haarhuus/muziekkoepel te Westerhaar

Tradities:

Zaterdag 10 december Midwinterwandeling Engbertsdijkvenen van 12.30 uur – 15.30 uur.
Vrijdag 16 december ’n oale roop van erf tot erf , door heel Twenterand van 18.30 uur – 20.00 uur Vrijdag 06 januari Oetbloaz’n op de Es in Den Ham van 19.00 uur – 20.00 uur.

Diverse activiteiten:

Zondag 27 november Kuierwandeling Ekelbloazers, Zuidwolde van 11.00 uur -16.00 uur. Zondag 18 december Grote Twentse Midwinterhoornwandeling, bij Universiteit Twente vanaf 10.00 uur. Woensdag 28 december Demonstratie Seniorenblazen, Geesteren, vanaf 18.30 uur.