Afbeelding
Foto: B. Schotman

De bende van Beuving

Uitgaan en cultuur

VRIEZENVEEN - In CCK2 was het zaterdagavond een prettige bende. Cabaretier en zanger Ernest Beuving kwam met zijn voorstelling ‘De bende van Beuving’ -met de ondertiteling ‘Klap van de korenmolen’- op uitnodiging van Theater Turf naar Vriezenveen. Een goed gevulde zaal kon genieten van zijn zeer afwisselend optreden. In sneltreinvaart werden de grappen met vaak droge humor en veel zelfspot uitgestrooid over het publiek. Daarnaast liet hij vele typetjes langskomen. Prins Bernhard, Toon Hermans, Mick Jagger en Brian Ferry werden door Beuving komisch in het leven geroepen op het toneel.

Voor zijn aanvulling van de ‘bende’ had Beuving een beroep gedaan op het populaire Vriezenveense koor Update. Met zijn eigen uitgekiende band en de ondersteuning van het koor werd er naast het cabaret ook nog eens mooie muziek gemaakt. Koorlid Willy Ekkel mocht samen met Ernest Beuving ‘100 years’ van Joey Dyser, een topsong uit 1975, zingen. Een verrassend duo.

Bijzonder was ook de langdurige, adembenemende drumsolo van slagwerker Jan Wolfkamp. Voorafgegaan door een onderdeel waarin de cabaretier een stukje limbodance op het toneel deed, vervolgde hij voorzichtig de ritmische drumkoers, dat eindigde in een explosie van slagwerk.

Het was een plezierige avond, waarin veel gelachen kon worden. Soms een gevoel van de vinger op de zere plek, maar zéker genoten. De volgende theaterproductie van Theater Turf is het Huiskamerconcert in de Johanneshoeve in Westerhaar. Het dubbelkwartet G-Groot uit Vroomshoop onder leiding van Caspar Rodijk is deze avond de muzikale gast. Informatie op: www.theaterturf.nl

Afbeelding