Ronald te Morsche maakte de 1-0.

DOS’37 houdt kampioen Sparta op een gelijkspel

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - Het kampioenschap was al beslist door de Enschedeërs en DOS’37 had de tweede plaats al bemachtigd in de tweede klasse J. De Vriezenveners moesten alleen afwachten wie de tegenstander zou worden in de tombola van de nacompetitie, voor promotie naar de eerste klasse. De wedstrijd tegen Sparta Enschede eindigde in een 1-1 gelijkspel en DOS’37 kan zich zaterdag a.s. opmaken voor de nacompetitie tegen IJVV uit IJsselmuiden.

DOS’37 zette Sparta onder druk

Afgelopen zaterdag moesten de nummer 1 Sparta Enschede en de nummer 2 DOS’37 het nog tegen elkaar op te nemen. DOS’37 had aanvoerder Michel Kamphuis vervangen door Hidde Boers, die tegen Vroomshoopse Boys een prima invalbeurt liet zien, met 3 doelpunten. Sparta wou graag wedstrijd nummer 10 op rij winnend afsluiten en DOS’37 wou in eigen huis ongeslagen blijven én uiteraard de teruggekeerde goede vorm vasthouden. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en zette in de beginfase Sparta onder druk en de echte eerste mogelijkheid kwam op naam van Olaf de Lange. Zijn kopbal ging net naast het doel in de 11e minuut. En nog geen minuut later kwam Daan Akkermans alleen op keeper Nitert af, maar zijn aanval werd net onderschept door een DOS’37 verdediger en de voorzet van rechts kwam gelukkig niet aan op de vrijstaande Imar Bult.

Zomeravondvoetbal

DOS’37 kwam in de 14e minuut op voorsprong door Ronald te Morsche. Een prima voorzet van Senna Silva van der Veen werd heerlijk binnengekopt door Ronald te Morsche. Zo kwamen de Vriezenveners op voorsprong, 1-0. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en je kon deze middag zien, dat het nergens meer om ging, min of meer zomeravondvoetbal. In minuut 21 hield Patrick Nitert de bal in het spel, om een cornerbal te voorkomen. Maar hij speelde de bal in de voeten van een Spartaan en gelukkig ging de bal voorlangs het doel en bleef het 1-0 op het scorebord. Het spel golfde heen weer in deze wedstrijd en vlak voor rust kwam Sparta E op gelijke hoogte. Daan Akkerman schoot binnen na een mooie voorzet van Danny Reinders, 1-1. Dit was tevens de ruststand in Vriezenveen.

Veel wissels

De tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld, maar de echte scherpte was er nu wel helemaal af. Het spel werd er niet beter op en beide partijen hadden last van de warmte. Er werd dan ook flink gewisseld, om eventueel nog een overwinning te pakken. Pas aan het einde van de wedstrijd kwam Sparta E nog één keer voor het doel, maar de eindpass, zoals vaker in deze wedstrijd, was niet goed genoeg om Daan Akkerman te bereiken. Beide ploegen vonden het wel goed en zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, nadat de uitstekend fluitende Nicholas Henon uit Wageningen voor de laatste keer op zijn fluit blies. DOS’37 kan zich opmaken voor de nacompetitie tegen IJVV uit IJsselmuiden. Deze zal plaatsvinden in Vriezenveen op zaterdag 3 juni om 15.00 uur op sportpark Het Midden.

Bijzonderheden

DOS’37 bleef dit seizoen ongeslagen in eigen huis, met 10 overwinningen en 2 gelijke spelen en was het enige team in 2J, waarvan de kampioen niet wist te winnen. Ronald te Morsche eindigt samen met Daan Akkerman van Sparta op de eerste plaats van de topscorerslijst in 2J, met 16 gescoorde doelpunten.