Wethouder Aimée van der Ham en ambassadeur Bibi Kamphuis hebben het 10e seizoen afgelopen zaterdag 13 mei feestelijk geopend.
Wethouder Aimée van der Ham en ambassadeur Bibi Kamphuis hebben het 10e seizoen afgelopen zaterdag 13 mei feestelijk geopend. Sylvain

Openluchtzwembad de Groene Jager opent zwemseizoen 2023 energieneutraal

Sport en vrije tijd

DEN HAM - “Ondanks een koud voorjaar is het de vrijwilligers van zwembad de Groene Jager gelukt om het water op de gewenste temperatuur van 23 graden te krijgen. Wethouder Aimée van der Ham en ambassadeur Bibi Kamphuis hebben het tiende seizoen afgelopen zaterdag 13 mei feestelijk geopend. Voor actuele openingstijden raadpleeg onze website” zegt Henri de Lange, Voorzitter Stichting Zwembad de Groene Jager.

En hij gaat verder: “Afgelopen jaren is er een behoorlijke inspanning geleverd om het zwembad duurzaam en toekomstbestendig te maken. Een aantal jaren geleden is het zwembad grondig gerenoveerd en voorzien van een zwembadafdekking om afkoeling van het water te voorkomen. Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt heeft het bestuur vorig jaar besloten om vol in te zetten op energiebesparing en zonder gas het zwembad te gaan verwarmen. Dat is dus het eerste jaar gelijk gelukt! Het zwembad is met behulp van een warmtepomp, heatpipes en zwembadafdekking verwarmd tot 23 graden.”

“Door een bijdrage van de Rabobank en de Provincie Overijssel kon het bestuur een behoorlijke investering doen in zonnepanelen 56 stuks in totaal, en een warmtepomp van 110kw. Met behulp van de vele vrijwilligers was de installatie tijdig gereed om hier direct gebruik van te kunnen maken. Zwemmen blijft voor de inwoners van Den Ham en overige zwemliefhebbers de komende jaren mogelijk dankzij de inzet van onze sponsoren, donateurs en vele vrijwilligers. Daar zijn wij als bestuur van de Stichting Zwembad de Groene Jager best wel trots op” klinkt het tot besluit.