Afbeelding

TOP wint van Vakgericht

Sport en vrije tijd

VROOMSHOOP - Op zaterdag 11 maart stond  voor TOP de uitwedstrijd in Enschede tegen Vakgericht 1 op het programma. De thuiswedstrijd hadden de toppers met 21-18 gewonnen dus aan TOP de taak om ook de uitwedstrijd te winnen.

De wedstrijd begonnen de toppers met goede aanvallen. Hieruit kwam gelijk ook het 1ste doelpunt voor de kant van TOP, 0-1. Nadien bleven beide ploegen om en om scoren waardoor het mooi gelijk op liep. Tot 1 minuut voor rust stonden de toppers met 4-3 achter. Vlak voor het rustsignaal scoorde TOP nog even de 4-4. Met deze stand werd er dan ook gerust in Enschede.

Na de rust kwam TOP, door wat onoplettendheid, achter te staan met 6-4. Na een overtreding van Vakgericht mocht Lian Hees aanleggen voor de vrije bal, deze ging er natuurlijk in. Ook scoorde Hielke van der Schee nogmaals waardoor de stand 6-6 was. Met nog 20 minuten op de klok kwamen A1 spelers Bram en Maura in het veld voor Mart en Marit. Vlak na de wissel scoorde Vakgericht, maar door een benutte strafworp van Evelien kwam de stand weer op 7-7. Nadien scoorde Iris nog een mooi afstandsschot waardoor de score op 7-8 kwam. Helaas kregen de toppers hierna weer 2 doelpunten om de oren waardoor ze opeens tegen een achterstand aan keken met nog 5 minuten op de klok. Gelukkig maakte Maura een mooi doelpunt waardoor een stand van 9-9 op het scorebord stond met nog 1,5 minuut te spelen. In de laatste minuut scoorde Hielke nog eenmaal voor TOP. Hierdoor gingen de toppers er uiteindelijk met de overwinning vandoor, eindstand 9-10.

Het was een redelijk moeizame wedstrijd voor de toppers, maar door goed rustig te blijven spelen trokken zij toch aan het langste eind.