Shakki Mohamed probeert bal onder controle te krijgen.
Shakki Mohamed probeert bal onder controle te krijgen. Foto: Jeroen Tempert

Inspiratieloos DOS’37 speelt gelijk bij PH

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DOS’37 ging na een moeizame overwinning vorige week op bezoek bij PH in Almelo. PH heeft de vorm nog niet te pakken van het begin van deze competitie en wilde afgelopen zaterdag tegen de koploper zeker ook niet verliezen. De Almeloërs hielden dan ook knap stand tegen DOS’37 0-0.

Compact verdedigend PH

DOS’37 begon in dezelfde opstelling als tegen Vroomshoopse Boys. Met Mark van Pijkeren en Tijn Herkink centraal achterin en verder met de vaste spelers in het veld. PH speelde compact deze middag tegen de kersverse periodekampioenen en DOS’37 probeerde haar eigen spel te spelen via de flanken, maar in de beginfase kwamen de voorzetten van Shakki Mohamed niet goed aan. Daarop volgde nog een aantal vrije trappen, maar deze gingen of naast het doel of over het doel, zonder al teveel overtuiging genomen. DOS’37 hield de druk er flink op bij PH en PH probeerde als antwoord met snelle uitbraken een kans te creëren, maar zonder resultaat. In de 21e minuut werd Senna Silva van der Veen door Ronald te Morsche aangespeeld in het 16 metergebied, maar de snelle vleugelspits kwam net een voetlengte tekort om de bal onder controle te krijgen.

Inspiratieloos
DOS’37 had het moeilijk met de goed verdedigende thuisploeg. Ze konden geen grote kansen creëren via de flankspelers Senna Silva van der Veen en Shakki Mohamed, die beiden telkens met een dubbele dekking te maken kregen. Elke keer stonden de spelers van PH goed te verdedigen en werd elke aanval vakkundig onschadelijk gemaakt. De PH-doelman hoefde eigenlijk geeneen keer zijn kunnen te tonen deze wedstrijd. In vergelijking met de wedstrijd in Enschede tegen Sparta en vorige week thuis tegen Vroomshoopse Boys, waar de passie en strijdlust er vanaf spatte, zo inspiratieloos leek het tegen PH.

Vermeende strafschop
In de 36e minuut was er nog wel een twijfelmoment in de zestien van PH. Een speler van PH zou de bal op de arm hebben gekregen, maar de scheidsrechter van deze middag die zich naadloos aan het wedstrijdniveau had aangepast, wilde niets van een strafschop weten en wuifde het weg. Na een niet bepaald spannend eerste bedrijf, werd er derhalve met 0-0 gerust.

Geen uitgespeelde kansen
De tweede helft probeerden de blauw-witten het wel (DOS speelde in haar uit-tenue), maar echt gevaarlijk werden ze niet. PH bleef goed verdedigen en DOS’37 was onmachtig deze middag. Veel balbezit in de tweede helft, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 87e minuut schoot Mark van Pijkeren nog van afstand, maar zijn schot ging net naast het doel. PH had ook nog wel kleine kansjes in deze wedstrijd, maar ook zij waren niet gevaarlijk voor het doel van Patrick Nitert. Uiteindelijk was een 0-0 uitslag dan ook terecht voor beide partijen.

Schade beperkt
En zo bleven de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman dan wel ongeslagen in deze competitie, maar het moet wel beter en door het gelijke spel van Sparta Enschede en Nieuwleusen, blijft DOS’37 vijf punten voorsprong houden op de (nieuwe) nummer 2, Gramsbergen. Volgende week mag DOS’37 het opnemen tegen SC Elim om 15.00 uur op het sportpark Het Midden in Vriezenveen.