Het peloton op volle vaart richting Vroomshoop.
Het peloton op volle vaart richting Vroomshoop. Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg.

Vroomshoop voorop in 69e Ronde van Overijssel

Sport en vrije tijd

VROOMSHOOP - Vroomshoop is zaterdag 6 mei het bruisende centrum van het Overijsselse wielrennen. Het is dit jaar ‘Dorp van de Ronde’ tijdens de 69e editie van de Ronde van Overijssel. In Vroomshoop komt een extra tussensprint. Pakweg twee weken voor de wedstrijd is het gastheer van het traditionele wielercafé.

“Vroomshoop is een aanwinst voor onze wielerklassieker,” zegt Michiel Vincent. De voorzitter van de Ronde van Overijssel is zeer te spreken over de plaats die in 2023 de eretitel ‘Dorp van de Ronde’ draagt. “Een peloton wielrenners dat op een lint langs het kanaal koerst of het draaien en keren bij de karakteristieke Grote Puntbrug. Vroomshoop trakteert de liefhebbers altijd op fraaie beelden.” 

Speciale tussensprint

Wielerliefhebbers komen dit jaar in Vroomshoop nog meer aan hun trekken. Tijdens ‘Overijssels Mooiste’ op 6 mei is er een speciale tussensprint in het dorp en overweegt de organisatie om de route aan te passen in Vroomshoop om zo een koninklijke sprint te waarborgen. Naar verwachting doet het peloton rond 14.30 uur Vroomshoop aan. “De bedoeling is dat het publiek de renners goed te zien krijgt en aanmoedigt tijdens de tussensprint,” zegt Vincent.

Aansprekende gasten

Zo’n twee weken voor de koers is Vroomshoop gastheer van het wielercafé. Elk jaar staat dat garant voor aansprekende gasten uit de wielerwereld. Zo werden vorig jaar Hennie Kuiper, Bas Tietema en de ‘gouden’ Jennette Jansen uit Westerhaar aan de tand gevoeld door ervaren interviewers Harry Middeljans en Ralph Blijlevens. De exacte datum, locatie en gasten worden later bekend.

Dorp van de Ronde

Vroomshoop is inmiddels het negende dorp langs het parcours dat als ‘Dorp van de Ronde’ in het middelpunt van de belangstelling staat. Eerder kregen Holten, Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen deze eretitel. 

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.